Več italijanskih poslancev okuženih s koronavirusom

V italijanski poslanski zbornici je bilo na testiranju na novi koronavirus pozitivnih 18 poslancev, 80 poslancev, ki so bili z njimi v stiku, pa je v domači karanteni. Vsa glasovanja v spodnjem domu parlamenta v prihodnjem tednu so odpovedali, poročajo italijanski mediji.

 Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

RIM > Koronavirus je najbolj udaril po opozicijski desni stranki Naprej Italija nekdanjega premierja Silvia Berlusconija, ki je pred časom tudi sam zbolel za covidom-19 in nato ozdravel. Med poslanci, ki so bili pozitivni, je tudi vodja poslanske skupine te stranke Maria Stella Gelmini.

Levosredinske stranke so že pozvale k uvedbi glasovanja prek interneta. O predlogu sedaj poteka razprava, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Skupaj je sicer v poslanski zbornici italijanskega parlamenta 630 poslancev.

V Italiji v zadnjih tednih znova strmo narašča število novih okužb z novim koronavirusom. Od začetka pandemije februarja je zaradi covida-19 v državi umrlo okoli 36.000 ljudi. V soboto so poročali o skoraj 11.000 novih okužbah.

Zaradi vnovičnega zaostrovanja razmer naj bi vlada v Rimu s ciljem zajezitve širjenja virusa že danes zvečer predstavila nadaljnje stroge ukrepe na nacionalni ravni. Bari bi lahko vrata zaprli že ob 21. uri, restavracije pa ob 23. uri, še navaja APA.


Najbolj brano