V Skopju raste največji nakupovalni center v regiji

Do prihodnje jeseni bo v Skopju zrasel največji nakupovalni center v regiji. Premogel bo 143.000 kvadratnih metrov ter po pričakovanjih sprejel 12 milijonov obiskovalcev letno. Pogodbo o najvišjem posojilu v državi doslej so s konzorcijem bank podpisali v četrtek.

SKOPJE > Konzorcij bank pod vodstvom NLB Skopje, v njem pa so še NLB iz Ljubljane, Komercijalna banka iz Skopja, Raiffeisen banka iz Tirane in Halkbank iz Skopja, je za nakupovalni center z imenom East Gate dal posojilo v višini 72 milijonov evrov. To je najvišje posojilo v Severni Makedoniji doslej.

Član upravnega odbora NLB Skopje Antonio Argir je ob podpisu pogodbe z investitorjem, albansko družbo Balfin Group, dejal, da gre za dokaz, kako lahko banke tudi v času krize skupaj podpirajo velike razvojne projekte.

Nakupovalni center, ki bo po teh navedbah največji v regiji, bodo predvidoma odprli oktobra ali novembra 2021. Med drugim bo v njem največja trgovina z oblačili španskega proizvajalca Zara v regiji, 40 odstotkov trgovskih površin pa bo zasedalo 20 globalnih blagovnih znamk, ki zdaj v državi še niso navzoče.

"Nakupovalni center naj bi sprejel 12 milijonov obiskovalcev letno, letni prihodki so ocenjeni na 120 milijonov evrov. V njem bo našlo zaposlitev več kot 2500 ljudi, predvsem v trgovini, a tudi v storitvenih dejavnostih," je povzel glavni izvršni direktor družbe East Gate Igor Davkov.

Doslej so pogodbe podpisali že z več kot 150 trgovci, oddanih pa je že več kot 80 odstotkov prodajnih površin.

Projekt East Gate v Skopju poleg nakupovalnega centra vključuje še stanovanjske in poslovne prostore, njegova celotna površina pa je več kot 500.000 kvadratnih metrov.


Najbolj brano