V Pakistanu silovita eksplozija v mošeji zahtevala številne žrtve

V mošeji v mestu Pešavar na severozahodu Pakistana je danes med opoldansko molitvijo odjeknila silovita eksplozija, ki je zahtevala najmanj 25 žrtev, vsaj 120 ljudi pa je ranjenih, so sporočile tamkajšnje oblasti, ki domnevajo, da je šlo za samomorilski napad, za katerega pa ni še nihče prevzel odgovornosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

ISLAMABAD > "Odnašajo še več trupel. Trenutno je naša prednostna naloga reševanje ljudi, ki so zasuti pod ruševinami," je na kraju dogodka povedal namestnik mestnega komisarja Šafiulah Kan.

Eksplozija je bila verjetno posledica samomorilskega bombnega napada, vendar preiskava še poteka, je sporočila lokalna policija in dodala, da je od eksplozije prišlo med popoldansko molitvijo na strogo varovanem območju, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po navedbah predstavnika policije se je v eksploziji porušil del stavbe, ki je pod seboj pokopal vernike. Oblasti se zato bojijo, da bo žrtev še več. Med ranjenimi, ki so jih prepeljali v bolnišnico, jih je več v kritičnem stanju, navaja AFP.

Odgovornosti za domnevni napad za zdaj ni prevzel še nihče. Konec lanskega leta so sicer pakistanski talibani, ki delujejo neodvisno od talibanov v sosednjem Afganistanu, preklicali prekinitev ognja s pakistansko vlado in od takrat prevzeli odgovornost za več smrtonosnih napadov po državi.

Konec novembra je prišlo do samomorilskega napada na policijski tovornjak v mestu Kveta na zahodu Pakistana, v katerem so umrli najmanj trije ljudje, več kot 20 pa je bilo ranjenih. V začetku tega meseca je na tisoče Pakistancev, predvsem na severozahodu, protestiralo proti porastu terorizma v državi.


Najbolj brano