V Nepalu strmoglavilo letalo s sedmimi ljudmi na krovu

V osrednjem delu Nepala, približno 80 kilometrov severozahodno od prestolnice Katmandu, se je danes helikopter s sedmimi ljudmi na krovu zaletel v goro in strmoglavil. Umrli so pilot in pet potnikov, med njimi tudi japonski turist. Ena od potnic je preživela, so sporočili z letališča v Katmanduju.

KATMANDU > Helikopter zasebne letalske družbe Altitude Air je vzletel v okrožju Gorka, nakar je izgubil stik s kontrolo zračnega prometa. Razbitine so odkrili na goratem območju v sosednjem okrožju Dading, so sporočili. Vzrok nesreče bi lahko bilo slabo vreme, ki je oviralo tudi reševanje, navajajo tuje tiskovne agencije.

Skupina okoli 50 reševalcev je več ur hodila na odročen kraj nesreče. Trupla bodo zdaj odnesli do najbližje ceste, saj helikopter sredi gozda, kjer se je nesreča zgodila, ne more pristati.

V Nepalu narašča število zasebnih ponudnikov prevozov s helikopterji, ki na odročne predele te himalajske države prevažajo ljudi in dobrine.

Vendar pa so zaradi neizurjenih pilotov in slabega vzdrževanja nesreče pogoste. Tako je leta 2016 v nesreči helikopterja umrlo sedem ljudi. Številne helikopterske nesreče, ki so zahtevale več kot deset smrtnih žrtev, pa so se zgodile tudi med reševanjem po potresu leta 2015.


Najbolj brano