V Nemčiji, Italiji in Bolgariji zaradi utaje davkov aretirali deset ljudi

V Nemčiji, Italiji in Bolgariji so danes policisti in tožilci v akciji, ki jo je usklajevalo Evropsko javno tožilstvo (EPPO), preiskali 46 stanovanj in poslovnih prostorov. Zaradi utaje davkov so aretirali deset ljudi in zasegli več milijonov evrov.

MÜNCHEN > Osumljenci v treh državah naj bi bili člani kriminalne združbe in naj bi prek tako imenovanega davčnega vrtiljaka pri prodaji luksuznih avtomobilov utajili za najmanj 13 milijonov evrov davkov, so sporočili iz EPPO. Trije od desetih osumljencev so povezani z italijansko mafijsko organizacijo 'Ndrangheta.

Kot so sporočili iz EPPO, je bilo jedro kriminalne dejavnosti v nemškem Eichstättu in italijanskem Milanu. V operaciji so v Nemčiji zasegli 13 luksuznih avtomobilov, skupni znesek izterjanega denarja pa bodo ocenili v prihodnjih dneh.

Akcija je bila v Nemčiji osredotočena na območje Ingolstadta na jugu države. Policisti, ki so izvajali racije, so bili močno oboroženi.

V okviru te preiskave so razkrili tudi primer trgovine z mamili v Italiji, italijanska finančna policija pa je danes prijela štiri osumljence in zasegla sedem kilogramov marihuane in hašiša, so sporočili z EPPO.

Evropska glavna tožilka Laura Kövesi je zadovoljna, da je preiskava pokazala konkretne rezultate. Operacija dokazuje spremembo paradigme, ki jo je začetek delovanja EPPO pred štirimi meseci prinesel k čezmejnih preiskavam, je poudarila.


Najbolj brano