V Italiji s koronavirusom okuženih 12.000 medicinskih sester

Ob današnjem mednarodnem dnevu medicinskih sester, ki so ga pred leti razglasili v spomin na legendarno angleško medicinsko sestro Florence Nightingale, so v Italiji objavili, da se je v boju proti novemu koronavirusu v državi doslej okužilo 12.000 medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov. Umrlo jih je 38.

 Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

RIM > Skupno je v Italiji 450.000 medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov. Med njimi je 80 odstotkov žensk. Italijanska vlada se je odločila, da bo vsem medicinskim sestram in zdravstvenim tehnikom, ki so v prvih vrstah v boju proti novemu koronavirusu, namenila tisoč evrov dodatka, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Visoko ceno v pandemiji novega koronavirusa plačujejo tudi italijanski zdravniki. Samo v ponedeljek je zaradi koronavirusne bolezni 19 umrlo pet zdravnikov. Skupno je od začetka epidemije v Italiji 20. februarja zaradi covida-19 umrlo 160 italijanskih zdravnikov. Covid-19 pa je v Italiji zahteval več kot 30.000 smrtnih žrtev, zaradi česar Italija sodi med države, ki jih je pandemija najbolj prizadela.

12. maja leta 1820 se je rodila prva medicinska sestra na svetu, humanistka in ustanoviteljica sodobnih medicinskih sester Florence Nightingale. Mednarodni dan medinskih sester se obeležuje od leta 1965.


Najbolj brano