V Franciji zaradi kršitev karantene izrekli 359.000 opozoril

Policija je od uvedbe karantene v Franciji 17. marca zaradi epidemije novega koronavirusa izvedla 5,8 milijona kontrol spoštovanja ukrepov, izrekli so 359.000 opozoril zaradi kršitev, je danes sporočil notranji minister Christophe Castaner. Prebivalce pa je pozval, naj med prihajajočimi šolskimi počitnicami nikar ne potujejo.

PARIZ > “Med karanteno ne odhajamo na počitnice,” je opozoril v pogovoru za francoski televizijski kanal LCI. Opozoril je, da bodo vse kršitve sankcionirali, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Konec tedna se bodo namreč v delih države začele velikonočne šolske počitnice

Pojasnil je, da so okrepili nadzor na glavnih avtocestnih povezavah, pa tudi na letališčih in železniških postajah. Železniški promet je sicer zmanjšan na šest odstotkov zmogljivosti, je dodal.

Prefektom na območju je naročil, da preverijo sezonski najem nastanitev na turističnih območjih.

V skladu s pravili karantene morajo imeti prebivalci s seboj podpisano izjavo, zakaj so odšli od doma - zaradi nakupa živil, dela, obiska zdravnika ali omejene rekreacije.

V Franciji je za posledicami covida-19 po uradnih podatkih do torka umrlo 3523 ljudi, potrdili so skupno 52.128 primerov okužbe. V bolnišnicah je bilo v torek na zdravljenju 22.757 obolelih.


Najbolj brano