V BiH 569 potrdili novih okužb z novim koronavirusom, 14 bolnikov je umrlo

V Bosni in Hercegovini so v minulih 24 urah ob opravljenih 2300 testih potrdili 569 okužb z novim koronavirusom, kar je novo najvišje dnevno število na novo okuženih, kažejo poročila zavodov za javno zdravstvo. Obenem je zaradi covida-19 umrlo 14 bolnikov, so objavili. V Srbiji so medtem spet potrdili več kot 200 novih okužb.

SARAJEVO, BEOGRAD > Glede na poročila zavodov za javno zdravstvo BiH je bilo 386 novih primerov okužb z novim koronavirusom v bošnjaško-hrvaški entiteti, Federaciji BiH, kjer so imeli v minulih 24 urah 386 na novo okuženih. Iz Republike srbske so poročali o 181 novih okužbah, medtem ko sta bili dve novi okužbi v distriktu Brčko.

Od izbruha epidemije v BiH so doslej registrirali skoraj 32.000 okuženih z novim koronavirusom. Opravili so tudi približno 270.000 testov.

Tako kot v večini evropskih držav se tudi v BiH krepi število na novo okuženih od začetka tedna. Medtem so v Sarajevu uveljavili ostrejše epidemiološke ukrepe, ki pomenijo obvezno uporabo obraznih mask tudi na prostem. Število ljudi, ki se zbirajo v zaprtih javnih prostorih, so omejili na 30. Za kršitve ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa so predvidene denarne kazni v višini nekaj manj kot 300 evrov.

V Srbiji so v zadnjem dnevu potrdili 203 novih okužbe z novim koronavirusom, dve osebi sta umrli. V bolnišnicah je na zdravljenju zaradi covida-19 359 ljudi, od tega je 25 bolnikov na ventilatorjih.

Ker se število novih okužb ponovno veča, se bo v petek sestal krizni štab srbske vlade. Mediji ugibajo, da se bodo na seji dogovorili o novih ukrepih, med drugim napovedujejo obvezno nošnjo zaščitnih mask tudi na prostem, če ne bo mogoče upoštevati varne razdalje, in omejitev druženja na največ pet oseb.


Najbolj brano