Število žrtev nedeljskega potresa na Lomboku še naprej narašča

Nedeljski potres, ki je z magnitudo 6,9 stresel indonezijski otok Lombok, je po zadnjih podatkih indonezijskih oblasti zahteval 321 smrtnih žrtev, njihovo število pa bo verjetno še naraslo. Od nedelje so sicer zabeležili več kot 450 popotresnih sunkov.

DENPASAR > Po besedah tiskovnega predstavnika agencije za zaščito pred naravnimi nesrečami Sutopa Nugroha s terena še prihajajo poročila, da so našli še več trupel, vendar pa to ni potrjeno. "To pomeni, da bo število 321 preseženo, vendar potrebujemo potrditev," je povedal. V potresu je bilo približno 1500 ljudi tudi težje poškodovanih.

Uničenih je bilo več kot 70.000 domov, zaradi česar je brez strehe nad glavo ostalo več kot 270.000 ljudi. "Satelitski posnetki prikazujejo veliko uničenje v okrožju Severni Lombok," je dejal Nugroho. Na tem delu otoka je bilo uničenih skoraj 75 odstotkov domov.

Pomoč s hrano, zdravili in drugimi osnovnimi potrebščinami je medtem prispela v zasilna prebivališča.

Lombok je sicer v četrtek stresel nov močnejši potresni sunek z magnitudo 6,2, ki je povzročil paniko med ljudmi. Zrušile so se zgradbe, poškodovane v nedeljskem potresu, pri čemer so umrli najmanj trije ljudje. Še 24 jih je bilo po podatkih oblasti ranjenih. 20 žrtev pa je zahteval tudi potres 29. julija, ki je otok prizadel z magnitudo 6,4.


Najbolj brano