Širjenje okužb z novim koronavirusom v BiH se je umirilo

V BiH so v minulih 24 urah potrdili 1246 novih okužb z novim koronavirusom ter 36 smrti zaradi covida-19. Podobno kot v minulih dneh tudi današnji podatki potrjujejo, da se je širjenje epidemije v državi umirilo in stagnira, a število smrti še naprej ostaja sorazmerno visoko.

SARAJEVO > Od petka so opravili nekaj manj kot 4000 testov ter okužbo potrdili pri 830 osebah iz Federacije BiH in 416 iz Republike srbske.

V zadnjem tednu je bil največji dnevni porast okužb okoli 1500, medtem ko se je v tednu pred tem nekajkrat že približal številki 2000, dodaja Hina. Širjenje okužb se je umirilo predvsem v nekaterih do nedavnega glavnih žariščih, še posebej v večjih mestih, kot sta Sarajevo in Banjaluka.

Drugače je npr. v Brčkem, kjer zaradi širjenja okužb in vse hujšega pritiska na bolnišnice oblasti z nedelje uvajajo policijsko uro in zapirajo gostinske objekte. Policijska ura je sicer že v veljavi v Federaciji BiH, v Republiki srbski ne.

Kot še dodaja Hina, zdravstvene oblasti v BiH ostajajo previdne pri napovedih za bližnjo prihodnost, saj bo vse odvisno od tega, v kolikšni meri bodo ljudje spoštovali predpisane zaščitne ukrepe.


Najbolj brano