Sestra Kim Jong Una predsednika Južne Koreje označila za idiota

Vplivna sestra severnokorejskega voditelja Kim Jong Una je predsednika in vlado Južne Koreje javno ozmerjala z "idioti" ter "marionetami" in "zvestimi psi" ZDA. Besede Kim Yo Jong danes navajajo severnokorejski državni mediji, v Seulu pa so jih že kritizirali, saj da skušajo zanetiti nezadovoljstvo med Južnokorejci.

PJONGJANG > "Takoj ko so ZDA pozvale k neodvisnim sankcijam (proti Severni Koreji), so jo južnokorejske marionete posnemale. To nagnusno dejanje še dodatno ponazarja, da je južnokorejska skupina zvest pes in marioneta ZDA," je izjavila Kim Yo Jong. Kot je dodala, ne razume, zakaj Južnokorejci pasivno spremljajo, kako predsednik "Yoon Suk-yeol in njegovi idioti ustvarjajo nevarne situacije".

Južnokorejsko zunanje ministrstvo je v torek sporočilo, da po seriji testnih raketnih izstrelitev - vključno z izstrelitvijo medcelinske balistične rakete, ki bi lahko dosegla ZDA - razmišlja o uvedbi neodvisnih sankcij proti Pjongjangu.

Kim je Seulu sporočila, da to ni prava pot. "Nesramne in neumne še enkrat opozarjamo, da bodo sankcije iz obupa ter pritisk ZDA in njenih južnokorejskih marionet le še okrepile sovražnost in jezo" Severne Koreje, je dejala.

Ministrstvo za združitev obeh Korej v Seulu je v odzivu danes obžalovalo "vulgaren jezik", s katerim je visoka predstavnica Pjongjanga napadla Yoona, in obenem severno sosedo obtožili, da skuša med Južnokorejci zanetiti nezadovoljstvo s predsednikom.


Najbolj brano