Predsednik nogometnega kluba na igrišče prišel s pištolo

Po novem incidentu v grškem nogometnem prvenstvu je grška vlada za nedoločen čas suspendirala prvoligaško tekmovanje, superligo. Sodu je izbila dno nedeljska tekma grškega prvenstva med Paokom in Aekom iz Aten, ki jo je zaznamoval hud incident. “Odločili smo se suspendirati nogometno prvenstvo,” je dejal Giorgos Vasiliadis z ministrstva za šport.

ATENE > Nedeljski derbi je bil prekinjen v 90. minuti, ker je predsednik Paoka prišel na zelenico in sodniku grozil, ker je ta razveljavil zadetek, ki bi pomenil zmago 1:0 za Paok. Povrh vsega je bil kontroverzni predsednik Ivan Savidis, rojen v Gruziji, še oborožen.

Z osebnimi varnostniki je šel do sodnika na sredini igrišča in mu s pištolo za pasom grozil, da je njegove sodniške kariere konec. Napadalen je bil tudi do predstavnikov nasprotnega kluba, zato so nogometaši Aeka sklenili, da po vdoru Savidisa na igrišče odidejo v slačilnico.

Na presenečenje vseh je sodnik nato spremenil svojo odločitev in priznal zadetek Paoka, ki najprej ni veljal zaradi prepovedanega položaja. Z rezultatom 1:0 je Paok prevzel vodstvo na lestvici grškega prvenstva pred Aekom.

Do incidenta je prišlo le dan po tem, ko je pritožbeno razsodišče grške nogometne zveze odločilo, da vrne tri točke Paoku, čeprav je bila tekma 25. februarja z Olympiakosom prekinjena in prvotno registrirana 3:0 za goste. Razlog temu je bil, da je trener Olympiakosa Oscar Garcia s tribun v obraz dobil projektil in končal v bolnišnici.

Grška policija je danes izdala nalog za aretacijo Savidisa, ker je vdrl na igrišče s pištolo za pasom. Čeprav naj bi Savidis imel dovoljenje za revolver, ga policija išče zaradi vdora na nogometno igrišče.

Namestnik ministra za šport Giorgos Vasiliadis je po današnjem sestanku s predsednikom vlade Aleksisom Ciprasom dejal, da se je vlada odločila za suspenz. “Odločili smo se suspendirati nogometno prvenstvo,” je dejal Vasiliadis po nujnem zasedanju vlade. Tekmovanje se ne bo nadaljevalo, dokler se vsi ne bodo zedinili glede novega sistema in novih pravil ravnanja.

“V kratkem se bomo sestali in posvetovali z nogometno zvezo, klubi in tudi Evropsko nogometno zvezo Uefo,” je dodal Vasiliadis.


Najbolj brano