Predsednik Evropskega parlamenta bo pokojnino podaril v dobrodelne namene

Predsednik Evropskega parlamenta, Italijan Antonio Tajani, je napovedal, da bo pokojnino v višini 3600 evrov, ki jo prejema kot nekdanji podpredsednik Evropske komisije, vsak mesec namenil v dobrodelne namene, in sicer centru za odvajanje odvisnosti od drog blizu Rima.

Antonio Tajani je napovedal, da bo pokojnino v višini 3600 evrov, 
ki jo prejema kot nekdanji podpredsednik Evropske komisije, vsak 
mesec namenil centru za odvajanje odvisnosti od drog blizu 
Rima. Foto: STA
Antonio Tajani je napovedal, da bo pokojnino v višini 3600 evrov, ki jo prejema kot nekdanji podpredsednik Evropske komisije, vsak mesec namenil centru za odvajanje odvisnosti od drog blizu Rima. Foto: STA

RIM > Nekdanji podpredsednik Evropske komisije, ki je prejšnji mesec dopolnil 65 let, je upravičen do pokojnine, ki jo prejemajo nekdanji člani komisije.

"Pravkar sem kot nekdanji podpredsednik Evropske komisije prejel pokojnino. Znaša približno 3600 evrov in odločil sem se, da jo bom vsak mesec podaril centru za odvajanje odvisnosti od mamil In Dialogo blizu Rima, kjer sem bil prostovoljec zadnjih petindvajset let," je Antonio Tajani zapisal na družbenih omrežjih.

Tajani je politični zaveznik nekdanjega italijanskega premiera Silvia Berlusconija, odločitev pa je sporočil v luči napovedi, da naj bi nova italijanska vlada načrtovala omejiti najvišje pokojnine. Vendar nobena poteza italijanske vlade, ki ji Berlusconijeva Naprej Italija nasprotuje, ne bo imela nikakršnega vpliva na višino Tajanijeve pokojnine, ki jo prejema iz evropskega proračuna.


Najbolj brano