Orban podprl idejo o protimigrantski “italijansko-poljski osi”

Madžarski premier Viktor Orban je na današnji novinarski konferenci v Budimpešti podprl idejo o oblikovanju protipriseljenske "italijansko-poljske osi", o kateri je v sredo spregovoril podpredsednik italijanske vlade Matteo Salvini. Orban je ocenil, da je to dobra novica za Madžarsko.

Madžarski premier Viktor Orban Foto: STA
Madžarski premier Viktor Orban Foto: STA

BUDIMPEŠTA > "Dejstvo, da se oblikuje, je dobra novica," je dejal Orban o "italijansko-poljski osi".

Salvini je ob obisku Varšave v sredo ocenil, da bi lahko Italija in Poljska predstavljali glavna akterja v novi evropski osi, ki bo Evropi vlila novo energijo in vodila v preporod evropskih vrednot.

Orban je danes še izrazil zadovoljstvo, da so v Evropskem parlamentu še bolj konservativne stranke kot njegova Fidesz in da skušajo ustvariti protipriseljensko zavezništvo.

Pred prihajajočimi evropskimi volitvami v maju je Orban dodal, da si Madžarska želi, da bi večino položajev v evropskih institucijah zasedli kandidati, ki nasprotujejo priseljevanju.

Opozoril je še, da v Evropi trenutno obstaja dve družbi, na eni strani mešana krščansko-muslimanska civilizacija, ki ji nasproti stoji krščansko-demokratski tabor, katerega del je tudi Fidesz.


Najbolj brano