Napad morskega psa v Egiptu usoden za Avstrijko in Romunko

V napadu morskega psa ob obali letovišča Sal Hašiš pri Hurgadi konec minulega tedna sta umrli avstrijska in romunska državljanka, so v nedeljo sporočile egiptovske oblasti. Smrti so potrdile tudi oblasti v Bukarešti oziroma na Dunaju.

KAIRO > Egiptovsko ministrstvo za okolje in turizem je na facebooku v nedeljo objavilo, da je med plavanjem ob obali Sal Hašiša južno od Hurgade morski pes napadel dve ženski, napad pa je bil usoden za obe.

Romunsko zunanje ministrstvo je v nedeljo potrdilo smrt romunske državljanke pri Hurgadi. Druga žrtev naj bi bila 68-letna Avstrijka iz zvezne dežele Tirolske, je v nedeljo poročala avstrijska tiskovna agencija APA. Zunanje ministrstvo na Dunaju je potrdilo smrt avstrijske državljanke v Egiptu, ne da bi navedlo druge podrobnosti.

Avstrijki, ki je s plavutkami plavala v zalivu, je morski pes odgriznil nogo in roko, a se je po napadu ob pomoči drugih turistov uspela rešiti iz vode, vendar je kasneje podlegla poškodbam.

Guverner regije Rdeče morje Amir Hanafi je po napadu v petek odredil zaprtje vseh plaž na območju za tri dni.

Rdeče morje je med drugim priljubljeno pri potapljačih, napadi morskih psov pa so tam redki. V preteklosti so se sicer že zgodili napadi s smrtnim izidom; leta 2018 je bil napad morskega psa tam usoden za češkega turista, leta 2015 in 2010 pa sta umrla nemška državljana.


Najbolj brano