Na zahodni obali ZDA nekaj nasilnih demonstracij levice proti Bidnu

V ZDA so levičarski protestniki v sredo zvečer v Portlandu v zvezni državi Oregon napadli in poškodovali sedež zvezne službe za priseljevanja in carino (ICE). Podobni protesti so potekali med drugim tudi v Seattlu v državi Washington in Denverju v Koloradu. Protestniki so vzklikali gesla proti policiji in novemu predsedniku ZDA Joeju Bidnu.

PORTLAND > Približno 150 protestnikov je v Portlandu na sedež ICE metalo kamne in jajca. Policija poroča, da so nekateri protestniki nosili ščite, kamne, elektrošoke in podobno opremo, policija pa je proti njim uporabila tudi gumijaste naboje. Natančnih podatkov o aretacijah še ni, poroča ameriška televizija Fox News.

Med protesti čez dan je bil poškodovan tudi sedež demokratske stranke v Portlandu in policija je v tem primeru aretirala osem oseb.

V Seattlu je skupina protestnikov vzklikala gesla proti Josephu Bidnu in zahtevala ukinitev ICE ter poškodovala avtomobile. V Denverju so protestno zažgali ameriško zastavo in nasprotovali tako nekdanjemu predsedniku Donaldu Trumpu kot sedanjemu Bidnu.

V ZDA so se zaradi izkušenj z vdorom Trumpovih podpornikov v ameriški kongres 6. januarja ob Bidnovi sredini inavguraciji bolj bali morebitnega nasilja Trumpovih privržencev, vendar je bilo takih protestov na koncu malo in z majhnim številom udeležencev.


Najbolj brano