Na območja Neuma v BiH divja obsežen požar

Na območju mesta Neum v BiH od torka divja obsežen požar, ki ga gasilcem še ni uspelo spraviti pod nadzor. Plameni so ogrozili celo stanovanjske hiše in začasno ustavili promet proti notranjosti države. Tamkajšnje oblasti so danes Hrvaško zaprosile za kanader, ki bi pomagal pri gašenju. Na pomoč prihaja tudi helikopter vojske BiH.

NEUM > Požar v zaledju Neuma je izbruhnil v torek dopoldne in se hitro razširil. Ogrozil je stanovanjske hiše in gospodarska poslopja v več naseljih. Nekaj časa je bila zaprta celo cesta, ki povezuje Neum z mestom Stolac.

Na pomoč v boju z ognjenimi zublji so lokalnim gasilcem že v torek priskočile ekipe iz bližnjih krajev tako v BiH kot na Hrvaškem.

Po besedah župana Neuma Dragana Jurkovića so za pomoč iz zraka zaprosili zaradi velike površine, na kateri se je razširil požar, zaradi nevarnosti za objekte in težko dostopnega terena.

Ali bo jim na pomoč prišel hrvaški kanader, je sicer odvisno od stanja požarov na Hrvaškem, je pojasnil in dodal, da jim denimo v torek ni mogel pomagati, ker je gasil na območju Šibenika. Po drugi strani pa že v kratkem pričakuje odobritev napotitve helikopterja oboroženih sil BiH.


Najbolj brano