Na Japonskem velik porast primerov sifilisa

Na Japonskem so letos zabeležili 6096 bolnikov s sifilisom, kar je največ v zadnjih 47 letih, je danes sporočil japonski inštitut za nalezljive bolezni. Število primerov zlasti narašča med moškimi, starimi od 20 do 50 let, in ženskami med 20. in 30. letom.

TOKIO > Letos je število primerov sifilisa že preseglo lansko v celotnem letu, ko so zabeležili 5820 bolnikov s to spolno prenosljiva boleznijo.

V deželi vzhajajočega sonca se število primerov sifilisa dramatično povečuje od leta 2011, ko so našteli 827 primerov. Razlogi za tako hitro rast pristojnim oblastem niso znani.

Po podatkih omenjenega inštituta so približno četrtino oz. 1548 od 6096 primerov odkrili v Tokiu, 1043 primerov pa v prefekturi Osaka. Med 5081 bolniki v obdobju od januarja do septembra je bilo 66 odstotkov moških in 34 odstotkov žensk.

Japonsko ministrstvo za zdravje je ob objavi podatkov pozvalo ljudi, naj uporabljajo kondome in naj se gredo testirat takoj, ko posumijo, da bi bili lahko okuženi.

Sifilis je spolno prenosljiva okužba z bakterijo treponema pallidum, ki lahko, če ni pravilno zdravljena, povzroči dolgotrajne zaplete in celo smrt.


Najbolj brano