Na italijanskem otoku Ischia sedem smrtnih žrtev, iskanje pogrešanih se nadaljuje

Reševalci na italijanskem otoku Ischia blizu Neaplja so po zadnjih podatkih našli sedem smrtnih žrtev sobotnih zemeljskih plazov. Pet ljudi še pogrešajo, je zvečer poročala italijanska tiskovna agencija Ansa, ki se sklicuje na neapeljsko prefekturo.

Huda nevihta, ki se je v soboto razbesnela nad otokom Ischia, je 
najhuje prizadela občino Casamicciola Terme na severni obali 
otoka. Foto: Profimedia
Huda nevihta, ki se je v soboto razbesnela nad otokom Ischia, je najhuje prizadela občino Casamicciola Terme na severni obali otoka. Foto: Profimedia

NEAPELJ > Iskanje pogrešanih se nadaljuje. Italijanska vlada je medtem sprostila približno dva milijona evrov za obnovo prizadetih območij, za kar bo zadolžila posebnega komisarja.

Italijanski mediji so sprva poročali, da je bilo pogrešanih 13 oseb. Med njimi je bila tudi ženska z novorojenčkom, a so jo vmes našli živo in zdravo. Med smrtnimi žrtvami sta dve ženski, 5-letna deklica, novorojenček in upokojenec, ene osebe pa še niso identificirali.

Močan veter in dež sta medtem tudi danes ovirala delo reševalcev, gasilcev, policije in enot civilne zaščite. Reševalci so kljub temu iz domov uspešno evakuirali 167 ljudi, ki so jih namestili v hotele, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Italijanski notranji minister Matteo Piantedosi je v soboto dejal, da je potrebno evakuirati približno 200 ljudi.

Huda nevihta, ki se je v soboto razbesnela nad otokom Ischia, je najhuje prizadela občino Casamicciola Terme na severni obali otoka. Val blata se je v zgodnjih jutranjih urah vsul s pobočja in zasul več hiš in vozil, nekaj avtomobilov je odneslo v morje.

Regija sicer velja za dovzetno za zemeljske plazove, danes pa so se po navedbah dpa že pojavili očitki, da so italijanske oblasti storile premalo za zaščito pred takšnimi naravnimi nesrečami.


Najbolj brano