Na Hrvaškem druga smrtna žrtev novega koronavirusa

Na zagrebški infekcijski kliniki je danes umrla druga žrtev novega koronavirusa na Hrvaškem, je potrdil hrvaški minister za zdravstvo Vili Beroš. Hrvaški mediji poročajo, da gre za 74-letnika, ki je bil nekaj dni na ventilatorju zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja po okužbi.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

ZAGREB > V slabem zdravstvenem stanju zaradi okužbe je tudi soproga danes preminulega moškega, je poročal novičarski portal index.hr. Na ventilatorju je bilo danes še 13 okuženih na Hrvaškem, večina v zagrebški bolnišnici.

Prva žrtev novega koronavirusa na Hrvaškem je bil 65-letnik iz hrvaške Istre, ki je umrl prejšnji teden v samoizolaciji. Hrvaške oblasti so v sredo uradno potrdile, da je bil zanj usoden covid-19.

Moški je bil iz Brtonigle, ki leži med Umagom, Bujami in Novigradom. V Brtonigli je še osem okuženih oseb, med katerimi je tudi župan občine Pavao Klarić, ki je v puljski bolnišnici.

Hrvaške oblasti so danes sporočile, da je bilo zjutraj na Hrvaškem 481 okuženih z novim koronavirusom, kar je za 63 oseb več kot v sredo zjutraj.

Medtem so z 8000 kunami (1080 evri) kaznovali župana Novigrada Antea Milosa, ki je kršil ukrep samoizolacije, je poročala regionalna televizija N1.

Hrvaška policija je danes potrdila, da so med 13. in 25. marcem razkrili 727 oseb, ki so kršile 14-dnevno samoizolacijo. Kazen za večkratno kršitev samoizolacije znaša tudi do 120.000 kun (16.200 evrov).


Najbolj brano