Malta po skoraj letu dni brez okužbe z novim koronavirusom

Na Malti v preteklih 24 urah niso zabeležili nobenega novega primera okužbe z novim koronavirusom, kar se je zgodilo prvič od 25. julija lani. V otoški državici je po podatkih tamkajšnjega ministrstva za zdravje trenutno le 72 aktivnih primerov covida-19.

VALLETTA > Na Malti po mesecih omejitev počasi sproščajo ukrepe za zajezitev novega koronavirusa. Od danes so znova odprti bari, ki niso obratovali od oktobra, poroča francoska tiskovna agencija dpa.

Malta s približno pol milijona prebivalcev je zelo uspešna pri cepljenju proti covidu-19, 24. maja je postala prva država članica EU, ki je z vsaj enim odmerkom cepila 70 odstotkov odraslega prebivalstva.

Zdaj je z vsaj enim odmerkom cepljenih 75 odstotkov odraslih Maltežanov. Doslej so porabili več kot 550.000 odmerkov cepiva, polno cepljenih je 235.000 ljudi.

Na Malti so prvi primer okužbe z novim koronavirusom zabeležili 7. marca lani, od takrat so potrdili 30.571 okužb. Za covidom-19 je umrlo 419 bolnikov.

Otoška državica se je za turiste znova odprla 1. junija, obiskovalci pa morajo ob prihodu še vedno pokazati negativen test na novi koronavirus.


Najbolj brano