Letalski prevozniki podaljšali prekinitev letov na Kitajsko

Letalski prevozniki iz skupine Lufthansa in finski letalski prevozni Finnair so danes prekinitev letov na celinsko Kitajsko, ki so jo uvedli zaradi izbruha novega virusa, podaljšali do konca marca.

 Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

FRANKFURT > Družbe Lufthansa, Swiss in Austrian Airlines so prekinitev letov v Peking in Šanghaj, sprva napovedano do 29. februarja, podaljšali do 28. marca. Lufthansa je že pred tem do konca marca odpovedala lete na druge destinacije v celinski Kitajski, in sicer Nanjing, Shenyang in Qingdao.

Zaradi manjšega povpraševanja bo Lufthansa tudi zmanjšala število letov v Hongkong, kamor je doslej letela brez sprememb, z 19 povezavami na teden. Swiss bo v marcu v Hongkong letel z manjšimi letali, so po poročanju dpa povedali v družbi in dodali, da bodo spremljali razvoj dogodkov.

Tudi prevoznik Finnair je zaradi izbruha virusa in manjšega povpraševanja vse lete na celinsko Kitajsko - družba leti v Peking in Šanghaj - odpovedal do 28. marca. V Hongkong bo družba med 1. in 28. marcem namesto dvakrat letela enkrat dnevno.

Lete na Kitajsko je konec januarja ustavila ali omejila vrsta letalskih prevoznikov, med njimi British Airways, Air France, Cathay Pacific in Lion Air Group.


Najbolj brano