Kim Jong-un prosi Trumpa za nov vrh

Severnokorejski voditelj Kim Jong-un je ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu poslal pismo, v katerem ga prosi za ponovno vrhunsko srečanje, kakršnega sta ga imela junija v Singapurju. Tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Sanders je dejala, da so njegovo željo pripravljeni izpolniti.

Kim Jong-un naj bi Trumpu poslal zelo “toplo in pozitivno” 
pismo.
Kim Jong-un naj bi Trumpu poslal zelo “toplo in pozitivno” pismo. 

WASHINGTON > Donald Trump in Kim Jong-un sta se 12. junija sestala v Singapurju, Bela hiša pa je vrh razglasila za velik uspeh, ker je Severna Koreja ZDA vrnila posmrtne ostanke nekaj ameriških vojakov iz časov korejske vojne v začetku 50. let prejšnjega stoletja. Drugih konkretnih rezultatov vrh ni prinesel, razen konca zmerjanja med voditeljema obeh držav.

Kim je sicer izrazil podporo denuklearizaciji Korejskega polotoka, vendar brez podrobnosti in urnika. Trump je pismo prvič omenil v petek, ko je dejal, da je od Kima prejel zelo toplo in pozitivno pismo, o čemer mediji menda ne poročajo. Tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Sanders je kot izraz dobre volje Severne Koreje omenila to, da na nedeljski vojaški paradi v Pjongjangu več ni bilo prikaza raketnih izstrelkov dolgega dosega.


Najbolj brano