Johnson podprl boj proti kraji psov na Otoku

Britanski premier Boris Johnson je danes podprl delovno skupino za soočanje s krajami psov, ki jo je ustanovil britanski pravosodni minister Robert Buckland.

 Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

LONDON > “Trenutno je ta zločin prepogosto odpravljen kot relativno banalen in izenačen z recimo tatvino v trgovini,” je o kraji psov Boris Johnson zapisal v prispevku za časnik Mail on Sunday. A se s tem ne strinja. Poudaril je, da lahko kraja povzroči tudi “hudo bolečino in žalost”, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

“Če si dovolj ciničen in umazan, da ukradeš psa v okviru organizirane tolpe, boš skoraj zagotovo sodeloval tudi pri drugih zločinih. Ta boj se lahko dobi,” je poudaril britanski premier, ki ima tudi sam psička.

Izrekel je podporo delovni skupini, ki jo je z namenom ustrezne obravnave kraje psov ustanovil britanski pravosodni minister Buckland. Ta se je za ustanovitev skupine odločil, potem ko je policija letos v Hertfordshiru odkrila 27 psov in aretirala tri ljudi. V Suffolku pa so lastnikom vrnili 83 psov, aretirali pa so šest ljudi.


Najbolj brano