Iz Erbila se je v Nemčijo vrnilo 26 nemških vojakov

Iz Erbila se je v Nemčijo v preteklih dneh vrnilo 26 od skupaj 120 nemških vojakov, ki so sodelovali v misiji Neomajna odločenost, v kateri so sodelovali tudi slovenski vojaki, so za STA potrdili na slovenskem obrambnem ministrstvu, kjer so bili o tem tudi uradno obveščeni.

BERLIN > Po poročanju nemških medijev se je 26 nemških vojakov v domovino vrnilo, ker se jim je iztekel čas služenja na misiji v Erbilu. Preostali nemški vojaki ostajajo v Erbilu in se po poročanju nemške tiskovne agencije dpa pripravljajo na nadaljevanje usposabljanja iraških sil. Zaenkrat sicer usposabljanje še ne poteka.

V Slovenijo se je že v četrtek vrnilo šest slovenskih vojakov, ki so prav tako sodelovali pri urjenju iraških sil. Slovenija se je za umik odločila po iranskem raketnem napadu na dve bazi s koalicijskimi silami v Iraku, tudi baze v Erbilu, prejšnjo sredo.

Slovenija sicer še naprej sodeluje v operaciji Neomajna odločenost in do 1. februarja bo, kot je v četrtek pojasnil obrambni minister Karl Erjavec, odšel nov slovenski kontingent.


Najbolj brano