Ferrero po odkritih primerih salmonele ponovno odpira belgijsko tovarno

Italijanski proizvajalec čokolade Ferrero bo po več tednih ponovno zagnal proizvodnjo v tovarni v belgijskem Arlonu. Tovarno je, potem ko so z njo povezali več primerov salmonele po Evropi, zaprl belgijski urad za varno hrano. Kot so povedali v Ferreru, so razstavili in temeljito očistili okoli 10.000 delov opreme.

BRUSELJ > Ferrero želi tovarno zagnati 13. junija, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Kot je povedal vodja podjetja v Franciji Nicolas Neykov, so belgijskim oblastem že v začetku maja predali higienski načrt. Tisoč delavcev je po njegovih besedah več tednov delalo na tem, da bi omogočili čimprejšnji vnovični zagon.

Belgijski urad za varno hrano je tovarno v Arlonu zaprl aprila, potem ko so oblasti z njo povezale več primerov salmonele. Vse čokoladne izdelke, izdelane v tej tovarni, so odpoklicali. Po Neykovih besedah je šlo za okoli 3000 ton proizvodov, prodaja pa jim je po zaprtju strmoglavila za okoli 40 odstotkov. Vzrok so našli v cisterni za mleko.

Neykov je še zagotovil, da lahko potrošniki Ferrerove izdelke uživajo brez skrbi.


Najbolj brano