Fedriga v Rimu o ograji med Italijo in Slovenijo

Predsednik Furlanije-Julijske krajine Massimiliano Fedriga je danes v italijanskem parlamentu opozoril pred porastom migrantom v FJK. Ponovil je, da naj bi Italija postavila ograjo na meji s Slovenijo le, če drugi ukrepi v boju proti nezakonitim migracijam ne bi bili uspešni, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Massimiliano Fedriga Foto: Primorski dnevnik
Massimiliano Fedriga Foto: Primorski dnevnik

RIM > Morebitne ovire na meji med državama bi postavili na dolžini približno 30 kilometrov, je dodal Fedriga. Kopenska meja med Italijo in Slovenijo je sicer dolga 232 kilometrov.

Kot je v parlamentu pojasnil Fedriga, so v FJK zabeležili porast nezakonitih migracij na območju med Trstom in Gorico, zato so od začetka meseca aktivne skupne patrulje slovenske in italijanske policije. "Tudi Slovenija namerava okrepiti število policistov na patruljah ob meji s Hrvaško," je dodal.

Na slovensko-italijanski meji so od 1. julija aktivne skupne patrulje, ki nadzorujejo mejo. Patrulje bodo predvidoma do 30. septembra delo opravljale na zeleni meji in na območjih nekdanjih mejnih prehodov, kar pa naj ne bi imelo vpliva na potnike.


Najbolj brano