Bruseljska policija prekinila orgijo diplomatov in evropskega poslanca

Belgijska policija je v petek v središču Bruslja prekinila pravcato orgijo, na kateri je bilo 25 ljudi, večinoma moških. Med njimi so bili po poročanju belgijskih medijev tudi evropski poslanec in več diplomatov. Zaradi kršenja protikoronskih pravil so vse oglobili.

 Foto: Claudia Soraya
Foto: Claudia Soraya

BRUSELJ > Tožilstvo je danes potrdilo, da je petkova zabava potekala v kleti bara v središču belgijske prestolnice, poroča spletni portal Brussels Times.

Viri blizu preiskave so povedali, da je na zabavi sodelovalo 25 ljudi, večinoma moških. Med njimi je bilo po neuradnih informacijah tudi več diplomatov in evropski poslanec. Ta naj bi skušal pobegniti, a ga je policija ujela in zaslišala. Zaradi kršenja protikoronskih ukrepov so vse oglobili. Na kraju so našli tudi droge.

Evropski poslanec, ki se je udeležil zabave, je član madžarskega Fidesza József Szájer.

Szajer, ki je vodja delegacije vladajoče desnosredinske stranke Fidesz, je sicer v nedeljo odstopil in v sporočilu za javnost med drugim zapisal, da se je za odstop odločil iz osebnih razlogov, svojo odločitev pa je sprejel po daljšem premisleku.

V delegaciji stranke Fidesz v Evropskem parlamentu so odločitev njihovega kolega pospremili z obžalovanjem in pri tem izpostavili njegovo vlogo kot vodja delegacije. Szajerja so označili kot najbolj znanega in prepoznavnega madžarskega poslanca v Evropskem parlamentu. Szájer je tudi soavtor preoblikovanja madžarske ustave, v kateri sta člena o "zaščiti družine" in proti LGBT-skupinam.


Najbolj brano