BBC napoveduje ukinitev skoraj 400 delovnih mest

Britanska medijska mreža BBC je napovedala, da bo pri njihovi enoti za mednarodne storitve BBC World Service delo izgubilo skoraj 400 zaposlenih. Ukinitve delovnih mest so del 500 milijonov funtov težkega programa krčenja stroškov in prehoda na digitalne platforme. Enota mednarodnih storitev mora privarčevati 28,5 milijona funtov.

LONDON > BBC World Service trenutno po svetu deluje v 40 jezikih, tedensko pa doseže okoli 364 milijonov ljudi. A navade uporabnikov se spreminjajo in vse več jih do novic dostopa prek spleta, čemur se mora prilagoditi tudi BBC, so pojasnili v tej medijski mreži.

Glede na trenutni predlog naj bi bilo ob delo 382 zaposlenih, so sporočili prek spleta.

Sicer pa so storitve BBC zgolj v digitalnih formatih že zdaj na voljo v 11 jezikih. Glede na program prestrukturiranja bo po novem takih še sedem. Hkrati bodo ukinjene radijske storitve v devetih jezikih.

Direktorica BBC World Service Liliane Landor zatrjuje, da obstaja "prepričljiv argument" za razširitev digitalnih storitev, saj se je občinstvo na platformah od leta 2018 več kot podvojilo.

Izvedenih bo nekaj selitev produkcije ven iz Londona, denimo tajske v Bangkok, korejske v Seul in bangladeške v Dako. Ne bodo pa ukinili storitev v nobenem jeziku, vztrajajo na BBC.


Najbolj brano