Airbnb v času inavguracije Bidna ne bo dovolil najema v Washingtonu

Spletna platforma za kratkotrajno oddajo domov Airbnb je danes sporočila, da bodo odpovedali in blokirali rezervacije za najem domov v Washingtonu v tednu inavguracije novega ameriškega predsednika Joeja Bidna 20. januarja. Lokalne oblasti so medtem Američane pozvale, naj po vdoru v Kapitol ne prihajajo v prestolnico.

WASHINGTON > "Sporočamo, da bo Airbnb odpovedal rezervacije v Washingtonu in njegovi okolici med inavguracijskim tednom. Z blokado pa bomo preprečili tudi nove rezervacije v tem obdobju," so sporočili iz podjetja.

Množica podpornikov predsednika ZDA Donalda Trumpa je pred tednom dni vdrla v Kapitol, ko se je sestal kongres, da bi potrdil Bidnovo zmago na novembrskih volitvah. Nekateri so bivali v domovih, ki so jih v Washingtonu in okolici najeli preko Airbnb.

Zaradi možnosti novih protestov in nemirov Trumpovih privržencev, ki verjamejo nepotrjenim lažnim navedbam, da je bil izid volitev ponarejen, so prebivalci prestolnice že pozvali svoje sosede, naj preko Airbnb ne oddajajo svojih stanovanj med Bidnovo inavguracijo. Županja Washingtona Muriel Bowser pa je v ponedeljek morebitne obiskovalce pozvala, naj ostanejo doma in naj inavguracijo spremljajo virtualno. Podoben poziv je na Američane naslovilo tudi več sosednjih zveznih držav.

Airbnb je danes še sporočil, da preiskujejo, ali so tisti, za katere je policija ugotovila, da so vdrli v Kapitol, morda uporabili njihove usluge.


Najbolj brano