Zvezdniško slovo ajdovskih profesionalcev

Vrhunec sobotnega državnega prvenstva v standardnih plesih v ajdovski dvorani Police je predstavljalo tekmovalno slovo domačega zvezdnika, nekdanjega svetovnega prvaka Miše Cigoja, ki se s soprogo podaja v show ples in organizacijo prireditev.

Od klasičnih tekmovanj v standardnih plesih sta se poslovila 
domača profesionalca Miša Cigoj in Svetlana Uštigova Cigoj. Foto: Primož Brecelj
Od klasičnih tekmovanj v standardnih plesih sta se poslovila domača profesionalca Miša Cigoj in Svetlana Uštigova Cigoj. Foto: Primož Brecelj

AJDOVŠČINA > Čeprav v Ajdovščini že 20 let ni bilo državnega prvenstva v standardnih plesih, (precej stara pa so tudi zadnja primorska odličja v tej konkurenci), je bila dvorana Police s približno 700 obiskovalci na tribunah in v parterju razprodana. Plesna zveza Slovenije in domača občina ter zavod za šport so z organizacijo prireditve zadeli v polno. Ajdovci, ki so zadnja leta uspešni predvsem v sodobnih tekmovalnih uličnih plesih, so dokazali, da jih tudi klasični plesi še zanimajo.

Na državnem prvenstvu je za naslove v kategorijah od mlajših pionirjev do veteranov tekmovalo 53 parov iz desetih klubov. Absolutna prvaka sta postala Iliya Dobrev in Ana Mesec iz ljubljanskega kluba Feniks, katerega tekmovalci so osvojili vsa odličja v članski konkurenci in tudi naslov prvaka med starejšimi mladinci.

Domačine je razveselil pogumen nastop mlajših pionirjev Urške Ajdovščina Konstantina Bernarda Cigoja in Neje Tomažič, ki sta osvojila bron. Jabolko očitno ni padlo daleč od drevesa. Konstantin Bernard je namreč otrok ajdovskega profesionalnega plesnega in zasebnega para Miša Cigoj-Svetlana Uštigova Cigoj. Prav z njima je bil povezan nenapovedan vrhunec večera.

Državno prvenstvo sta izbrala za svoje tekmovalno slovo od klasičnih tekmovalnih standardnih plesov. Po slovesnem nastopu v soju lučk z mobilnih telefonov s polne tribune je nekdanji evropski in svetovni prvak (z več plesalkami), Ajdovec Miša Cigoj, povedal: “Hvaležen sem vsem, ki so mi v 30-letni karieri stali ob strani, posebej številnim trenerjem, ki so skozi mnoge ovinke redno prihajali v Ajdovščino. Sedaj, ko je prvič na državnem prvenstvu tekmoval najin sin, je čas, da na takšnih prireditvah dava prostor naslednikom. S soprogo Svetlano imava veliko drugih izzivov - tekmovalnega v show plesih, ukvarjava se s pedagoškim delom v Studiu Cigoj in v Urški. Svetlana bo naslednje štiri mesece precej zaposlena s TV showom Zvezde plešejo, po tem pa se bova ob pomoči plesnih prijateljev podala tudi na pot organizacije domačih in mednarodnih plesnih prireditev. Potrudila se bova, da bo tudi Ajdovščina pogosteje eno od prizorišč. Upam, da bomo že v naslednji zimi v dvorani Police gostili plesno tekmovanje. “

Sicer je tudi med mlajšimi pionirji zlato šlo v Feniks k Andražu Resniku in Katarini Krajnc, podmladek ajdovske Urške pa je do petega mesta segel še med starejšimi pionirji, kjer sta bila peta Dominik Ušaj in Nuška Matelič.

Gledalci so občudovali tudi znanje para plesalcev in uživali v spremljevalnem programu, v katerem so nastopili stand up komik Vid Valič, ulični plesalci domačih društev EL 1 in ADC na čelu s ta čas najboljšim slovenskim ženskim hip hop parom Nina Ukmar - Urša Skubic, ter flavtistka Patricija Černigoj.


Najbolj brano