Zmagi primorskih deklet

Tokrat so bili v državnih namiznoteniških tekmovanjih aktivni le prvoligaši. V ženski konkurenci izolski Arrigoni z zmago ostaja v boju za naslov, novih točk in priključka k sredini lestvice pa se veselijo tudi Vrtojbenke. Izolski fantje so ostali praznih rok.

Jana Ludvik je k novemu ekipnemu uspehu  Arrigonija prispevala  
dve zmagi. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Jana Ludvik je k novemu ekipnemu uspehu Arrigonija prispevala dve zmagi. Foto: Tomaž Primožič/FPA

V šestem krogu prve moške lige se nadaljujejo blede predstave lanskega prvaka Krke, ki je izgubila z Muto. To je z zmago pri Savinji izkoristil Maribor, ki se je še utrdil na vrhu lestvice. Igralci izolskega Arrigonija so v Novem mestu pri novincu v ligi, ŠD Su, igrali eno od pomembnih tekem v boju za obstanek, a so bili Novomeščani boljši s 5:3. Primorci so se dobro držali, a je bil pri domačinih jeziček na tehtnici nekdanji reprezentant Uroš Slatinšek, ki ni oddal niti niza. Primorci so tekmo sicer odprli z zmago Matije Novela. Za izolsko vodstvo z 2:1 je poskrbel Erik Paulin, ki je s svojo drugo zmago nato še zadnjič popeljal goste v vodstvo s 3:2. V nadaljevanju Taj Lavrič ni bil kos izkušenemu Jožku Omerzelu. Sledila sta pričakovano brezupen odpor Paulina proti Slatinšku in vodstvo Novomeščanov s 4:3. Za podaljšek dvoboja bi nato moral 17-letni Novel premagati dve leti starejšega Omerzela. Prvi niz je sicer dobil, po tesno izgubljeni končnici drugega pa je popustil in zmage se je veselil ŠD Su.

Dekleta so odigrala že 15. krog. Najbolj zanimiva tekma je bila v Ljubljani, kjer so pri četrti Vesni gostovale branilke naslova iz Izole. Arrigoni se letos z Ljubljano (tudi ta je tokrat zmagala) že ves čas bori za prvo mesto na lestvici, tokrat so Izolanke slavile s 5:3. Gostje je rešil večji izbor kakovostnih igralk. Ko je pri Vesni Ivana Zera, ki je dobila vse tri dvoboje, opravila svoje, je pravih adutov zmanjkalo. Arrigoni je sicer takoj povedel in nato po vsakem izenačenju domačink ponovno ušel. V šestem dvoboju je pomembno zmago nad Špelo Trelec dosegla Urška Čokelj, ki je Ljubljančankam preprečila tretje izenačenje. Napeto je bilo tudi v osmem dvoboju, v katerem bi lahko Vesna spet izenačila, vendar je Trelčevo premagala tudi Lea Paulin, ki je na dvoboju - tako kot Jana Ludvik - dosegla dve zmagi.

Mahle Letrika je v svoji dvorani v Vrtojbi brez težav ugnala najslabšo ekipo lige, Preserje. Gostje so sicer dobile prvi dvoboj, potem pa so za nove točke poskrbele domačinke Tina Mozetič, Eva Cerkvenič (po dve zmagi) in Sara Tokić.

Rezultati

Prva SNTL moški, 6. krog -Mengeš II : Kema 3:5, Savinja : Maribor 3:5, Muta : Krka 5:0, ŠD SU : Arrigoni 5:3 (Zupančič : Novel 1:3, Slatinšek: Lavrič 3:0, Omerzel : Paulin 1:3, Slatinšek : Novel 3:0 Zupančič : Paulin 0:3, Omerzel : Lavrič 3:1, Slatinšek : Paulin 3:0, Omerzel : Novel 3:1), Inter Diskont : Mengeš 5:0. Vrstni red: Maribor 12, Muta, Inter Diskont 10, Kema 8, Savinja, Krka 6, ŠD SU 4, Arrigoni, Mengeš 2, Mengeš II 0.

Prva SNTL ženske, 15. krog - Ljubljana : Kema 5:1, Jesenice : Logatec 0:5, Mahle Letrika : Preserje 5:1 (Tokić : Letnar 1:3, Mozetič : Kete 3:0, Cerkvenič : Bartolovič 3:0, Mozetič : Letnar 3:0, Tokić : Bartolovič 3:0, Cerkvenič : Kete 3:0), Vesna : Arrigoni 3:5 (Supanič : Paulin 0:3, Zera : Čokelj 3:0, Trelec: Ludvik 2:3, Zera : Paulin 3:2, Supanič : Ludvik 0:3, Trelec : Čokelj 1:3, Zera : Ludvik 3:1, Trelec : Paulin 0:3) Inter Diskont : Kajuh Slovan (28. februarja). Vrstni red: Ljubljana, Arrigoni 28, Kajuh Slovan 20, Vesna, Logatec 18, Kema, Inter Diskont, Mahle Letrika 12, Jesenice 2, Preserje 0.


Najbolj brano