Zmaga, neodločen izid in poraz za slovenske nogometaše v ligi prvakov

Nogometaši madridskega Atletica, pri katerih je Jan Oblak branil celo tekmo, so v 3. krogu lige prvakov v skupini D premagali Bayer Leverkusen z 1:0. V skupini C je zagrebški Dinamo Petra Stojanovića v gosteh igral neodločeno 2:2 proti Šahtarju iz Donjecka. V slednji je Atalanta Josipa Iličića izgubila z 1:5 proti Manchester Cityju.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Španci so v skupini D v Madridu edini zadetek dosegli v 78. minuti, ko je z glavo zadel Alvaro Morata. Atleti imajo zdaj sedem točk in so na vrhu skupine. V tej skupini sta se merila še Juventus in Lokomotiva Moskva. Moskovčani, ki so bili v podrejenem položaju, so povedli v 30. minuti po golu Alekseja Mirančuka. Torinčani so izenačili v 77. minuti z golom Paula Dybale, ki je v 80. minuti poskrbel še za preobrat. Juventus se je z zmago točkovno izenačil z Atleticom.

V skupini C je Stojanovićev Dinamo remiziral v Ukrajini. Jevgen Konopljanka je domače pripeljal v vodstvo v 16. minuti, Dani Olmo pa je v 25. minuti izid poravnal. Mislav Oršić je v 60. minuti z bele točke Hrvate popeljal do vodstva, 15 minut zatem pa je Dodo postavil končni izid 2:2. Slovenski reprezentant je igral celo tekmo in dobil rumeni karton. Dinamo ima po treh tekmah štiri točke, toliko kot Šahtar.

Iličićeva Atalanta pa je gostovala pri vodilnem Manchester Cityju. Povedla je v 28. minuti po najstrožji kazni Ruslana Malinovskega, City pa je tekmo obrnil v 34. in 38. minuti, ko je zadel Sergio Aguero, drugič z bele točke. Raheem Sterling je v 58. minuti povišal na 3:1, nato štiri minute pozneje še na 4:1, v 69. pa na kar 5:1. V 83. minuti je pri domačih drugi rumeni karton dobil Phil Foden.

V skupini A je Brugge doma izgubil proti PSG z 0:5. Za Francoze je najprej zadel Mauro Icardi v sedmi minuti, v 61. pa še Kylian Mbappe. V 63. minuti je bil znova uspešen Icardi. V 79. minuti se je drugič med strelce vpisal še Mbappe, v 83. pa še tretjič. Galatasaray pa je gostil Real Madrid in izgubil z 0:1. Toni Kroos je Špancem priigral zmago v 18. minuti.

V skupini B je Tottenham visoko premagal Crveno zvezdo s 5:0. Že v prvem polčasu so Angleži povedli s 3:0 po zadetku Harryja Kana v deveti ter Heung-Min Sona v 16. in 44. minuti. Erik Lamela je za 4:0 zadel v 57. minuti, v 72. pa je svoj drugi gol na tekmi dosegel še Kane. Olympiakos pa je gostil Bayern in izgubil z 2:3. Prvi polčas se je končal z 1:1, potem ko je v 23. minuti za domače zadel Youseff El Arabi, v 34. pa za goste Robert Lewandowski. Isti igralec je zadel še v 62. minuti za vodstvo Bavarcev, Corentin Tolisso pa ga je v 75. še povečal. Guilherme je v 80. minuti Grke znova malce približal, česa več pa Grkom ni uspelo iztržiti.


Najbolj brano