Zmaga domačina Pangosa

Nedeljski dež z vetrom ni bil resna ovira za 119 tekačev, udeležencev četrtega Kras kros trail runa. Zmagal je domačin Boštjan Pangos. Naslednja tekma bo že nedeljski vzpon na Kokoš.

Kmalu po startu se je na čelo kolone prebil domačin Boštjan 
Pangos (tretji z leve). Foto: Igor Mušič
Kmalu po startu se je na čelo kolone prebil domačin Boštjan Pangos (tretji z leve). Foto: Igor Mušič

MIREN > Mirenski Avto moto karting klub Ales.ca-racing zimsko sezono že tradicionalno izkorišča za prirejanje otvoritvenega teka in kolesarjenja. Nedeljske tekaške preizkušnje se bo marsikdo spomnil po dežju in blatu, vendar pa mirenski športni navdušenci na čelu z Borutom Klančičem upajo, da bo 10. marca vreme do tekmovalcev bolj usmiljeno. Tedaj bo namreč v Mirnu še 7. gorsko kolesarski Kras kros, ki ga domačini organizirajo skupaj z vrtojbenskim KD Deš Fleš.

Dobrih sto udeležencev četrtega gorskega teka Kras kros trail run je v razgibanem krogu s startom in ciljem pri klubskih prostorih Nogometnega društva Adria premagalo 14 kilometrov spolzke, pretežno kamnite in blatne proge s 330 višinskimi metri vzpona in spusta. Vse skupaj je bilo zabeljeno z vzponom na Cerje in s tekom skozi strelske jarke ter jamo Pečinko.

Domačin Boštjan Pangos je vodstvo prevzel že na asfaltiranem začetku proge, nato pa ga je gladko zadržal do konca. Ciljno črto je prečkal po natanko uri teka. Član ljubljanske Olimpije Janez Klančnik je zaostal kar za štiri minute, bronasti primorski član šmarnogorske naveze Denis Štenkler iz Podbrda pa je bil že za šest minut počasnejši od mirenskega bliska.

Med kar dobro pripravljenimi tekači (odstopilo jih je le pet) je bila skoraj polovica udeležencev iz bližnjih krajev Italije, v ženski konkurenci pa je tekel še večji delež gostij iz tujine. Zmagala je Logatčanka Varineja Drašler, ki je za pot potrebovala uro in 19 minut. Dve oziroma tri minute počasnejši sta bili Italijanka Daniela Biffis in nekdanja nogometašice iz štajerske Dornave Martina Potrč.

Gorski tekači bodo nov izziv lahko iskali že v nedeljo, ko se bo ob 10. uri pri mejnem prehodu Lipica začel 5. Valentinov tek na Kokoš. Udeležence čaka 2600 metrov klanca z 259 metrov višinske razlike. Na voljo bo več disciplin - tudi tek moških, ženskih in mešanih parov ter tek s psi.


Najbolj brano