Že prva ovira bo zelo visoka

Selektor slovenske futsal reprezentance je včeraj objavil seznam igralcev, ki jih bo v torek popeljal na evropsko prvenstvo na Nizozemsko. Sredin prvi tekmec bo Kazahstan, sledita še skupinska dvoboja z Italijo in Finsko.

Slovenska futsal reprezentanca si na evropskem prvenstvu želi v 
četrtfinale.  Foto: M24.si
Slovenska futsal reprezentanca si na evropskem prvenstvu želi v četrtfinale.  Foto: M24.si

LJUBLJANA > Slovenija bo na članskem evropskem prvenstvu (EP) igrala sedmič. Doslej se je med evropsko elito merila v letih 2003, 2010, 2012, 2014, 2016 in 2018. Pred štirimi leti je bila v Stožicah gostiteljica prvenstva. Doslej sta reprezentanco na prvenstvih stare celine vodila dva selektorja: enkrat Darko Križman (2003), na preostalih petih pa Andrej Dobovičnik, ki je prepustil mesto Tomislavu Horvatu. Slovenija se je doslej na EP dvakrat uvrstila v drugi del tekmovanja. V letih 2014 in 2018 je igrala v četrtfinalu, kar je tudi želja letošnje slovenske odprave, čeravno tekmeci sodijo med zahtevnejše.

Pot do osvojitve prvega ali drugega mesta v skupini B, ki prinašata napredovanje v izločilne boje, najbrž vodi že prek prve tekme. Kazahstan so slovenski igralci dodobra spoznali na klubski in reprezentančni ravni. V 2. krogu 24. januarja se bo Slovenija pomerila z Italijo, štiri dni kasneje za konec skupinskega dela pa še s Finsko. Med slovenskimi izbranci je četverica zdomcev, ki igrajo v Italiji. Sicer pa je na reprezentančnem seznamu primorski delež skromnejši kot v preteklosti. Ne nazadnje je Kristjan Čujec, ki je zastopal slovenske barve na petih EP, konec preteklega leta sklenil reprezentančno pot.

Slovenski seznam

Tjaž Lovrenčič (KMN Meteorplast Šic Bar), Nejc Berzelak (KMN FC Litija), Teo Turk (Futsal klub Dobovec), Max Vesel (ŠD FK Siliko), Nejc Kovačič (KMN Oplast Kobarid), Jeremy Bukovec (ŠD FC Ptuj), Igor Osredkar (KMN FC Litja), Denis Totošković (A.S.D. CDM FUTSAL Italija), Nejc Hozjan (A.S.D. FF Napoli Ita), Gašper Vrhovec (KMN FC Litija), Alen Fetić (Petrarca Calcio Cinque Ita), Klemen Duščak (Futsal klub Dobovec), Žiga Čeh (Futsal klub Dobovec), Tilen Gajser (ŠD FC Ptuj), Matej Fideršek (A.S.D. CDM FUTSAL Ita).

“Seznam je bolj ali manj znan, že dlje časa je znanih tudi tistih deset igralcev, ki bodo nosili glavno vlogo na EP. To se lahko menja le v primeru bolezni ali poškodbe. Moram reči, da so nam priprave v tem tednu v Litiji še kako prav prišle. Imeli smo dovolj časa za vadbo, kar sicer na rednih zborih ni možno, ker imamo na voljo le en dan, temu pa takoj sledi tekma. Teden smo dobro izkoristili in veliko naredili, misli pa so pri Kazahstanu, ki je naš prvi tekmec na EP. To je vrhunska ekipa, ki jo krasi tudi igra z vratarjem,” je povedal Horvat.


Najbolj brano