Zapravljena priložnost

Tabor je imel v Ljudskem vrtu lepo priložnost za točko ali tudi kaj več. Po solidnem prvem polčasu je bil v drugem neprepoznaven in vijoličastim dovolil preobrat, ki jih ohranja v igri za naslov.

Trener sežanskih nogometašev Igor Božič Foto: Tomaž Primožic/FPA
Trener sežanskih nogometašev Igor Božič Foto: Tomaž Primožic/FPA

MARIBOR > Veselje izčrpanih nogometašev Maribora po koncu tekme je nazorno pokazalo, kaj je bilo v igri z neobremenjenim Taborom, ki je tik pred tekmo zvedel zanj všečen rezultat iz Šiške, kjer je Bravo ugnal Celje.

Sežanci so v prvem polčasu vodili in ga brez večjih težav mirno pripeljali do konca, zato pa so bile v nadaljevanju pomembne tudi menjave, ki jih veliko bolje kot Igor Božič zadel domači trener Simon Rožman.

Maribor : Tabor Sežana 2:1 (0:1)

Stadion Ljudski vrt, sodnik Sagrković (Vrhnika) 5. Strelci - 0:1 Briški (23), 1:1 Mlakar (52, z 11m), 2:1 Repas (62). Maribor: Jug 5, Milec 6, Martinović 5 (od 85. Peričić), Uskoković 5, Koderman 6, Vrhovec 5, Gorenak 6, Repas 7 (od 67. Tavares 6), Požeg Vancaš 5 (od 46. Santos 7), Matko 5 (od 46. Kronaveter 7), Mlakar 7. Trener: Simon Rožman. Cherrybox Tabor Sežana: Koprivec 5,5, Briški 6 (od 46. Aliaj 4,5), Azinović 5, Nemanič 5, Ristić 5, Salkić 6, Grobry 6 (od 76. Stare-), Tolić 6 (od 58. Krivičić 5,5), Sever 6 (od 58. Makoumbou 6), Stančič 6 (od 35. Fahd 5), Djalo 5. Trener: Sabit Šljivo. Rumeni kartoni: Koderman, Vrhovec, Milec, Tavares, Uskoković; Sever, Ndzengue, Ristić.

Tabor je povedel prek Mihaela Briškega. Ta je bil sicer ob podaji Djala Aldairja v očitnem prepovedanem položaju. Gostje so morali že v 35. minuti opraviti prvo zamenjavo. Po grobem prekršku Blaža Vrhovca je moral iz igre Dino Stančič in to je nedvomno bila težava za goste.

Drugi polčas je prinesel drugačno zgodbo, odločen mariborski odgovor in vse večjo neodločnost gostov. Jan Mlakar je slednjič izšel iz dvobojev z Janom Koprivcem izšel kot zmagovalec. Koprčan v sežanskih vratih mu je dvakrat zanesljivo ubranil, potem pa je klonil iz bele pike po mejnem igranju z roko (stvar sodniške presoje) Klemna Nemaniča. Po izenačenju je vse kazalo, da je le vprašanje časa, kdaj bo padel nov zadetek. To se je zgodilo v 62. minuti. Jan Repas je izkoristil podajo Felipeja dos Santosa za hrbte gostujoče obrambe, pri zadetku pa se je poškodoval še Repas in nekaj minut zatem moral iz igre. Sežanci so si v drugem delu priigrali dve priložnosti. V 72. minuti je Ažbe Jug strel tokratnega rezervista Antoinea Makoumbouja preusmeril v vratnico, pozneje pa je bil neuspešen še Marko Krivičić. V 81. je na drugi strani vratnico zadel še Mlakar s strelom z desne strani.

Maribor s to zmago pred tekmo Domžal in Olimpije ostaja v igri za državni naslov.


Najbolj brano