Zadnjemu ni več pomoči

Za nogometaše Gorice bo brezciljna končnica prvoligaške sezone odveč. Po porazu 0:2 v Kidričevem pri Aluminiju so že aktualna vprašanja o negotovi prihodnosti.

 Foto: STA
Foto: STA

KIDRIČEVO > Če se je predlani novogoriška prvoligaška zgodba prekinila po dramatičnem izpadu v dodatnih kvalifikacijah s sežanskim Taborom, bo zaključek sezone 2020/21 bistveno bolj predvidljiv. Gorici je pripadla le epizodna vloga med prvokategorniki. Prebliskov je bilo premalo, precej več pa razočaranj, med katere lahko prištejemo tudi današnjo predstavo v Kidričevem, kjer so bili gostje nemočni.

Kmalu je namreč postalo jasno, da od novogoriškega vstajenja ne bo nič. Odločnost, agresivnost in borbeni načrt, ki so vendarle zaznamovali novogoriške predstave v spomladanskem delu, so izpuhteli na tekmi z Muro. Aluminij je imel po dvoboju z Olimpijo dva dni počitka manj, a je bil za razliko od raztresenih tekmecev že pregovorno nabrušen, čeprav tokrat na klopi ni bilo kaznovanega trenerja Oskarja Drobneta. Na svojem igrišču, ki sicer spet ni bilo zgledno, so se domačini bolje znašli in zabeležili rutinsko zmago.

Aluminij : Gorica 2:0 (2:0)

Športni park, brez gledalcev sodnik Balažič (Ljubljana), Strelec - 1:0 Flakus Bosilj (10), 2:0 Flakus Bosilj (30).

Aluminij: Janžekovič, Krefl, Petek, Azemović, Bolha, Jakšić (od 90. Pantalon), Marinšek (od 81. T. Pečnik), Čermak, Đerlek (od 64. G. Pečnik), Flakus Bosilj (od 90. Ploj), Kadrić (od 81. Krajnc).

Gorica: Sorčan, Mevlja, Zirdum, Tomiček (od 46. Hodžić), M. Kavčič, Nkama (od 61. Mlinarić), Mavretič, Šehić (od 46. Oyewusi), Begić, Cvijanović (od 46. Kačinari), Colley (od 66. Vipotnik). Trener Aleksandar Jović.

Rumeni kartoni: G. Pečnik; Mevlja, M. Kavčič, Mavretič.

Novogoriška izvedba je bila kljub rošadam Aleksandra Jovića namreč sila nezanesljiva, kar se je odrazilo prav pri obeh zadetkih. Desno stran obrambe gostov so Kidričani prebijali, kadar se jim je zahotelo. V glavnih vlogah sta bila Armin Đerlek in Aljaž Krefl, ki sta si pri akciji za prvi zadetek ob statičnih tekmecih izmenjala dvojno podajo. Grega Sorčan, ki je po vrnitvi prvič dobil priložnost v vratih Gorice, je strel Harisa Kadrića iz neposredne bližine še ubranil, odbitek pa je za enega svojih najlažjih golov v mrežo pospravil David Flakus Bosilj.

Drugi zadetek je 19-letni napadalec zabil iz protinapada, potem ko so sta se Matteo Tomiček in Edin Šehić poigravala na goriški polovici igrišča in izgubila žogo. Darilo je sprejel Krefl, ki je stekel v izpraznjen prostor in z asistenco še enkrat osrečil Flakusa Bosilja. Skozi razredčene vrste gostov pa mu ni bilo težko doseči svojega petega zadetka v sezoni. Vmes so Kidričani, ki so z lahkoto prihajali v kazenski prostor gostov, z Đerlekom stresli tudi okvir vrat Novogoričanov, ki so bili v napadalni polovici kljubvečji posesti žoge brezzobi.

Zgodba današnje tekme se je tako končala že po pol ure, preostanek dvoboja pa je bil bolj ali manj formalnost.


Najbolj brano