Prvi dan relija Nova Gorica pripadel idrijski posadki

Po današnji hitrostni preizkušnji v okolici Liga na reliju Nova Gorica vodi idrijska posadka Rok Turk-Blanka Kacin s peugeotom 208 R5. Druga sta Čeha Ondrej Bisaha-Petr Tesinsky, tretja pa Italijana Claudio de Cecco in Jean Campeis.

Rok Turk  Foto: Igor Mušič
Rok Turk  Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA > S hitrostnimi preizkušnjami v okolici Kromberka in Liga se je danes začel dvodnevni mednarodni reli Nova Gorica, ki šteje za državno prvenstvo in centralno cono evropskega pokala.

Med dvokolesno gnanimi vozili vodita Tim Novak in Uroš Ocvirk, druga sta domačina Denis Mrevlje in Rok Gomizelj s peugeotom 208 r2, tretja pa Idrijčana Aleks Humar in Jaka Cevc.

Med dvokolesno gnanimi vozili za točke DP je idrijska posadka Darko Peljhan-Anja Verbič s volkswagnovim polom na drugem mestu.

Med 103 posadkami iz sedmih držav, ki se ta čas borijo na mednarodnem reliju Nova Gorica, je pri 60 letih dirkaško še vedno aktiven domačin Slavko Komel s sovoznikom Darkom Vončino in oplom astro GSI, ki je starejša od vsaj polovice dirkačev. V karavani je tudi ena povsem ženska posadka. To sta Italijanki Mascha Mularo in Paola Valmassoi s fiatovim novim abarhom 124 rgt. Med predstavnike žlahtne tehnične dediščine pa sodi 40-letni porsche 911 sc prve generacije Nemcev Ludwiga Kuhna in Ulricha Windta.

Zadnja današnja etapa se je v Kromberku začela ob 21.05.


Najbolj brano