Za vrnitev v prvo ligo

Kako in s kom v drugo ligo? V Nogometnem društvu Gorica so postregli s prvimi odgovori. Večina jih je bila že znanih, zdaj pa bo treba zavihati rokave. Novi trener Borivoje Lučić bo priprave s člansko ekipo začel v ponedeljek.

Borivoje Lučić bo  v novi sezoni vodil Gorico. Foto: Leo Caharija
Borivoje Lučić bo v novi sezoni vodil Gorico. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Vodstvo kluba je sosledje dogodkov, vključno z izpadom iz prve lige, očitno vzelo v zakup. Bomo videli, ali se je kaj tudi naučilo iz napak. Predsedniku ND Gorica Hariju Arčonu so med drugim očitali tudi samovoljnost, zdaj je imenoval športnega direktorja. Zanimivo bo videti, kakšna pooblastila bo imel Miran Burgić v vlogi športnega direktorja. V pretekli sezoni je bil svojevrstna vez med člansko ekipo in upravo, zdaj naj bi bila Burgićeva vloga bistveno bolj operativna in odgovorna. Zdaj se poraja vprašanje, kako se bo znašel v njej po daljšem akcijskem obdobju na zelenici in lanski vlogi opazovalca? Igralskih izkušenj, tudi iz tujine, mu ne manjka, bržkone tudi poznanstev ne.

Čigava izbira je bil Borivoje Lučić? Predsednikova. Po neposrečenih zimskih rošadah in zatem ko je novogoriška barka začela toniti, je poskušal rešiti, kar se je še rešiti dalo. Ni skrivnost, da je bil Lučić že lep čas na seznamu želja, a je preteklo sezono dokončal pri novomeški Krki. Lučić je v obdobju, ko je vodil Adrio, občasno že sodeloval z Gorico. Arčon pa je bil verjetno dovzeten za kakšen nasvet iz Mirna, kjer Novogoričani ohranjajo dobre odnose. Lučić ima posluh za mlade igralce, ne nazadnje je pred poldrugim desetletjem z novogoriškimi mladinci osvajal lovorike.

Potem je sredi sezone 2006/07 dobil priložnost v članski ekipi Gorice in osvojil drugo mesto. V naslednji sezoni ni bil več prva izbira, in je moral poiskati nove trenerske izzive. Tudi v domači Ajdovščini, kjer je še v prvoligaških časih vodil Primorje. V mestu burje je pustil velik pečat predvsem v igralskih časih. Tudi s klopi prisega na igrivost, ki pa ji po potrebi dodaja tudi pragmatičnost. V novi sezoni jo bo gotovo potreboval. Cilj Gorice je vrnitev v prvo ligo. Če mu bo uspelo, bodo v klubu skoraj gotovo aktivirali opcijo podaljšanja enoletne pogodbe.

Seveda si bo tudi Lučić želel čim prej priti na čisto, s kom se bo podal v lov na napredovanje. Zanimivo pa bo tudi spremljati, ali bo moral Burgić poiskati zamenjave za Etiena Velikonjo, Grego Sorčana, Žigo Lipuščka, Andrijo Filipovića, Roka Grudino ...


Najbolj brano