Za ŠK Salto kar 59 medalj

Po dolgem koronskem premoru so se na državnem prvenstvu v Novem mestu ponovno pomerili najboljši slovenski gimnastičarji. Telovadke iz Športnega kluba Salto iz Kopra so osvojile neverjetnih 59 medalj.

 Telovadke ŠK Salto  so stale na zmagovalnih stopničkah v vseh 
starostnih kategorijah. Foto: ŠK Salto
Telovadke ŠK Salto so stale na zmagovalnih stopničkah v vseh starostnih kategorijah. Foto: ŠK Salto

NOVO MESTO Koprske gimnastičarke iz Športnega kluba Salto so presegle vsa pričakovanja, na zmagovalnih stopničkah so stale njihove članice v vseh starostnih kategorijah. Tekmovanje je potekalo tako ekipno kot posamično, dekleta iz Salta pa so domov prinesla neverjetnih 59 medalj.

Gimnastičarke iz Kopra so se odlično odrezale. (Foto: ŠK Salto)

Tekmovanje je potekalo v dveh dneh, prvi dan so bile na sporedu športnice, ki trenirajo vrhunski program. Pod vodstvom trenerk Vesne Stavrev in Špele Vasić Stepančič je državna prvakinja med mlajšimi deklicami postala Ilari Vršič. Tik za njo se je uvrstila Sofia Marsič, tretja pa je bila Maša Jurkovič. V kategoriji starejših deklic je slavila Ema Akrapović, drugo mesto je pripadlo Nelly Čuček. Med kadetinjami je suvereno zmagala Luna Babić, medtem ko je Luana Lubinić zasedla drugo mesto na orodju vrtalica.

Drugi dan tekmovanja so dodatno veselje prinesli nastopi deklet v stopenjskem programu. Zlate so v mnogoboju postale Sofija Šmitran, Aleksandra Vulić, Anja Zornada in Naja Homec.Na drugo mesto so se uvrstile Hana Kovačič, Korina Benkič, Naja Vinčec, Kaja Kocjančič in Maja Rušnjak, tretje mesto pa so si prislužile Ema Urbančič, Vita Gombač, Karin Cerkvenik, Diti Kljun in Ronja Pražnikar.

(Foto: ŠK Salto)

Odlični rezultati so vijolično obarvali zmagovalne stopničke in potrdili, da Salto Koper kraljuje v ženski športni gimnastiki.


Najbolj brano