Za lepšo ozimnico

Zaostali tekmi 7. kroga druge slovenske nogometne lige sta se razpletli po okusu Bricev, ki so včeraj z 1:0 premagali Rogaško. Ob domačem porazu Brežic z 1:2 proti Dobu so jesenski del prvenstva sklenili na 13. mestu.

 Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Brda : Rogaška 1:0 (0:0)

Športni park, gledalcev 60, sodnik Šabanagić (Ljubljana). Strelec - 1:0 R. Bužinel (51)

Brda: Pintol, Marinič, Rojc, Dar. Jalinous, Daw. Jalinous (od 63. Jogan), Jazbar, R. Bužinel (od 88. Medvešček), Curk, Celcer, Frelih, Musić (od 81. Ja. Bužinel). Trener: Vlado Badžim.

VIPOLŽE > Brici so zadnji jesenski dvoboj pričakali oslabljeni. Zaradi poškodb, bolezni in kartonov so manjkali Jan Humar, Tim Golob, Jure Bužinel, Matic Perše in Demirel Jusufagić, tako da je trener Vlado Badžim klop dopolnil z mladinci. V konici napada je Admir Musić dobil prednost pred Krisom Joganom, sicer pa je bila domača udarna enajsterica predvidljiva. Pričakovane so bile tudi okoliščine, v sivi jesenski nedelji so se na tribunah zbrali maloštevilni gledalci, ki so na težkem in spolzkem igrišču spremljali boj za sleherno žogo. Vsak strel oziroma prekinitev sta predstavljala potencialno nevarnost. Nekajkrat je bil na preizkušnji vratar gostov, tudi sicer pa je bilo v pretežnem delu prvega polčasa več prometa na polovici oziroma v kazenskem prostoru Rogaške. Žal je zmanjkal udaren oziroma natančen zaključek. Gostje so svojih pet minut dočakali v končnici prvega dela, a vratarju Denisu Pintolu ni bilo treba posredovati.

Začetek drugega polčasa je vendarle razveselil Brice. Po gneči in odbitkih pred vrati Rogaške je imel Jani Curk na nogi žogo za domače vodstvo. Bil je nenatančen, tako kot v prvem polčasu Rok Bužinel, ki pa je le nekaj trenutkov zatem pokazal svoje strelske sposobnosti. Sprožil je strel s kakih 20 metrov in zadel levi zgornji kot vrat Rogaške. Z vodilnim golom se je Bricem odprlo več prostora na polovici gostov. Rok Bužinel je imel tudi zaključno žogo, a se vratar gostov ni pustil presenetiti. Gostitelji bi lahko bolje izpeljali še nekaj protinapadov, a za razliko od zadnjih dveh tekem v končnici niso ostali brez zmage, ki so jo dočakali po dveh mesecih.


Najbolj brano