Weiratherjeva se poslavlja od belih strmin

Petnajst let po svoji prvi tekmi svetovnega pokala se od smučarske karavane poslavlja uspešna alpska smučarka iz Lihtenštajna, Tina Weirather. V pokoj bo odšla brez pravega slovesa, saj so zadnje tekme svetovnega pokala zaradi koronavirusa odpadle, tako da se od navijačev in tekmic ni mogla posloviti, kot bi bilo primerno.

Petnajst let po svoji prvi tekmi svetovnega pokala se od smučarske 
karavane poslavlja uspešna alpska smučarka iz Lihtenštajna, Tina 
Weirather.  Foto: Vir: Wikipedia
Petnajst let po svoji prvi tekmi svetovnega pokala se od smučarske karavane poslavlja uspešna alpska smučarka iz Lihtenštajna, Tina Weirather.  Foto: Vir: Wikipedia

VADUZ > "Vse ima svoj konec, tudi moja smučarska kariera. V času tekmovanj sem neizmerno uživala, zato sem smučanju hvaležna. Za vse, kar sem danes, je zaslužno smučanje," je ob slovesu dejala Weiratherjeva.

Tridesetletna hčerka legendarnih smučarjev Hanni Wenzel in Avstrijca Hartija Weiratherja, ki je ves čas kariere trenirala s švicarsko reprezentanco, je svetovni pokal zapustila z devetimi zmagami, 41 uvrstitvami na stopničke ter dvema superveleslalomskima kristalnima globusoma.

Na olimpijskih igrah v Pyeongchangu je osvojila bron, srebro pa ima s svetovnega prvenstva leta 2017 v St. Moritzu, kolajni si je prav tako okoli vratu obesila za superveleslalomska dosežka.

Dvakratna mladinska svetovna prvakinja je svojo zadnjo tekmo, ne da bi to sploh vedela, opravila 29. februarja v La Thuileu in končala na 14. mestu. Njena zadnja sezona nasploh ni minila po željah in pričakovanjih.


Najbolj brano