Vzornika sta Hadalin in Slokarjeva

Vstop v počitniški čas so smučarji SK Dol Ajdovščina izkoristili za druženje z vzornico - člansko B reprezentantko Andrejo Slokar. Klubski ponos ostaja srebrni s članskega SP v kombinaciji, Štefan Hadalin.

Najmlajši smučarji SK Dol Ajdovščina so sezono sklenili z B člansko 
reprezentantko Andrejo Slokar (zadaj v sredini). Foto: Igor Mušič
Najmlajši smučarji SK Dol Ajdovščina so sezono sklenili z B člansko reprezentantko Andrejo Slokar (zadaj v sredini). Foto: Igor Mušič

AJDOVŠČINA > Na posezonsko klubsko druženje s pogostitvijo in delitvijo priznanj najmlajšim za zvesto udeležbo na treningih so povabili in pričakovali tudi Štefana Hadalina, ki pa je v zadnjem trenutku moral kondicijski trening namesto v Ljubljani, od koder bi prihitel v Ajdovščino, opraviti v Mariboru. Pred nedavnim je namreč njegovega kondicijskega trenerja Janija Grila angažirala tudi Ilka Štuhec, ki ima pri postavljanju urnikov in lokacij treningov zadnjo besedo.

Tako je letošnji generaciji 29 mladih smučarjev preostalo druženje s klubskimi prostovoljci in prvo damo ajdovskega smučanja, smučarko B članske reprezentance za novo sezono, Andrejo Slokar.

Otroci - pretežno gre za cicibane - so v minuli sezoni marljivo vadili smučarsko gimnastiko in - kadar so vremenske razmere dopuščale - preživljali počitniške dni in vikende na bližnjih strminah Ski Bora in Cerknega, kjer bo klub tudi v novi sezoni - predvidoma 9. in 10. januarja - gostil FIS pokal Ajdovščine v slalomu in veleslalomu.

Trener Tomaž Bizjak si želi iz nove generacije spet zgraditi resno tekmovalno ekipo, kar pa je po njegovih besedah iz leta v leto težja naloga: “Zadnja generacija, ki je pri nas iz učenja smučanja prestopila v tekmovalni program in v njem nekaj sezon vztrajala, je bila tista, rojena v letu 2000. Po tem je razvoj ustavil splet neugodnih okoliščin - poškodbe, pomanjkanje denarja, energije in volje. Nastala je nekaj generacij velika vrzel. Vmes smo se osredotočili na pomoč Štefanu Hadalinu in Andreji Slokar. Sedaj se skušamo z novo mlado generacijo vrniti v otroško tekmovalno smučanje. Prva stopnja je, da otroci na snegu v sezoni preživijo 30 dni in se naučijo smučanja. Preskok naprej pa je v vseh pogledih težak. Upam, da ga bo nekaj otrok in njihovih družin zmoglo. Denar je velik problem, a ne največji. Že sredi osnovne šole je treba biti v sezoni več kot sto dni na snegu doma in v tujini, kar od vseh vpletenih terja ogromno odrekanja in predvsem zato pride do osipa. Kot klub ob pomoči Smučarske zveze Slovenije marsikaj dobimo ceneje. Če uspemo v resno tekmovalno smučanje spraviti vsaj pet otrok v sezoni, ostaja raven sezonskih stroškov za otroka v tekmovalni ekipi še v okvirih marsikaterega družinskega proračuna. Posamični družinski projekti so bistveno dražji in jih je težje kakovostno izvesti.”


Najbolj brano