Vrtojbenke skočile na tretje mesto

Slovenski namiznoteniški nižjeligaši so počivali. V prvi ligi so na Primorsko prišle le točke Mahle Letrike iz Vrtojbe.

Tina Mozetič je v Vrtojbi dobila odločilni šesti dvoboj za zmago 
Mahle Letrike. Foto: Igor Mušič
Tina Mozetič je v Vrtojbi dobila odločilni šesti dvoboj za zmago Mahle Letrike. Foto: Igor Mušič

V osmem krogu prve moške lige, v kateri Primorska nima predstavnika, sta vodilni Interdiskont in prvi zasledovalec, državni prvak, novomeški ŠD Su, upravičila vlogi favoritov. Dekleta so odigrala šesti krog, med obema primorskima predstavnikoma pa je bil z edino zmago uspešnejši NTK Mahle Letrika, ki je v domači Vrtojbi s 4:2 premagal Cirkovce in se povzpel na tretje mesto. Najboljša mlada igralka v Sloveniji, domačinka Sara Tokić, je dobila vse svoje dvoboje - oba posamična in še tekmo dvojic s Tino Mozetič. Prav Mozetičeva je v šestem dvoboju preprečila, da bi žilave tekmice skupni izid izenačile.

Derbi kroga je bilo pričakovati na Ravnah na Koroškem, kjer je pri drugem Inerdiskontu gostoval izolski Arrigoni, vendar pa je tja dopotoval bistveno oslabljen - brez prve igralke Jane Ludvik. V takšni zasedbi Istranke Korošicam niso bile konkurenčne. Manca Paljk je proti Urši Večko še uspela izenačiti skupni izid na 1:1, potem pa se je pravi odpor gostij končal.

Reprezentanca z Ukrajino

Slovenska moška reprezentanca bo v sredo (ob 18.30) in četrtek (17.00) v Hrastniku igrala tekmi tretjega in četrtega kroga kvalifikacij za ekipno evropsko prvenstvo Tekmec bo Ukrajina. Po domačem porazu z Romunijo morajo v boju za napredovanje Slovenci zmagati. Selektorica Andreja Ojsteršek Urh je zbrala pričakovano udarno postavo, v kateri so Darko Jorgić (10. na svetovni lestvici), Deni Kožul (157.) in Peter Hribar (325.). V rezervi sta novinca Miha Podobnik (587.) in Brin Vovk Petrovski (898.). Prvi trije Ukrajinci so na svetovni lestvici nižje od Hribarja.

Rezultati

Prva SNTL, ženske 6. krog - Mahle Letrika : Cirkovce 4:2 (Tokić : Žolek 3:0, Cerkvenič : Unger 2:3, Mozetič : Krajnc 2:3, Tokić - Mozetič : Krajnc - Unger 3:0, Tokić : Unger 3:0 Mozetič : Žolek 3:1), Kema Murexin : Logatec 4:3, Interdiskont : Arrigoni 4:1 (Kadiš : Ljuca 3:2, Večko: Paljk 0:3, Horvat: Ukovič 3:0, Kadiš - Horvat : Paljk - Ljuca 3:0, Kadiš : Paljk 3:0), Kajuh Slovan je bil prost.

Vrstni red - Kajuh Slovan 10, Inter Diskont 8, Mahle Letrika, Kema Murexin po 6, Arrigoni 4,Cirkovce 2, Logatec 0.

7. krog, 10. decembra - Logatec : Interdiskont, Cirkovce : Kema Murexin, Kajuh Slovan : Mahle Letrika, Arrigoni bo prost.


Najbolj brano