Vrnitev in zmagoviti zadetek Stankovića

V vročem popoldnevu je Tabor iztržil prvo zmago v sezoni in poskrbel za trd pristanek visokoletečih in z denarjem dobro založenih Celjanov. Odločil je strel povratnika Jakoslava Stankovića.

Sežanci, v rdeče-črni opravi,  so si lahko po zmagi vsaj malo oddahnili.  Foto: Nik Orel
Sežanci, v rdeče-črni opravi, so si lahko po zmagi vsaj malo oddahnili.  Foto: Nik Orel

SEŽANA > Celjani so tekmo pričakovano začeli podjetno in sežanska obramba je imela uvodoma težave z orjaškim NigerijcemCharlesom Ikwuemesijem. Ob obojestransko odprti igri so pobudo počasi prevzemali domači nogometaši, ki so dan pred tekmo dobili izkušeno okrepitev. V klub se je vrnil levi bočni branilec Milan Kocić, ki je sicer imel še nekatere opcije za odhod. Danes je že imel pravico nastopa, vendar je tekmo začel na klopi. V pretežno živahnem prvem polčasu sta si ekipi ustvarili po eno izrazito priložnost na vsaki strani. Celjani prek Gregorja Bajdeta, ki je dobil priložnost v prvi postavi in zapored sprožil dva strela; drugega s kakšnih 14 metrov mu je Jan Koprivec zanesljivo ubranil. Na domači strani sta kombinirala predvsem Alen Tom Tolić in napadalec Nabil Khall. Prav Tolić je v 31. minuti lepo našel Francoza, ki je z desne strani zaposlil vratarja Matjaža Rozmana, da je ta moral žogo odbiti v prvo vratnico in v kot za domače. Igra je bila spričo številnih prekinitev za vstop zdravstvenega osebja (predvsem na celjski strani) zelo raztrgana.

Med tednom se je v Sežano vrnil tudi Jakoslav Stanković, strelec zadetka v Kopru, ki je zatem prekinil pogodbo s klubom, Dušan Kosić pa ga je poslal v igro v začetku drugega polčasa. In tako kot v Kopru s tem zadel v polno, saj je bil v enem redkih domačih napadov mož odločitve. Morda bi bilo bolje, če bi takrat na klopi pustil osrednjega branilca Žigo Ovseneka, ki je zbujal občutek, da bi lahko dobil drugi rumeni karton. To se je tudi zgodilo v 54. minuti, ko mu ga je pokazal Matej Jug po prekršku (objel je celjskega igralca) na sredini igrišča, oba sta se zdela zelo strogo dosojena.

Tabor Sežana : Celje 1:0 (1:0)

Stadion Rajko Štolfa, gledalcev 450 sodnik Jug (Čiginj) 6. Strelec Stanković v 84. minuti. Tabor Sežana: Koprivec 7,5, Kouao 6,5 (od 70. Iscaye 6), Ovsenek 5, Štravs 6, Letaj 5,5, Korošec 6,5, Ad. Zeljković 5,5 (od 46. Stanković 7), Tolić 6,5 (od 90. Čakš-), Khali 6, (od 63. Gomes da Costa 6), Nikolić 5,5, Kljun 6 (od 70. Kocić 6). Trener: Dušan Kosić. Celje: Rozman 6, Zec 6, Vuklišević 6,5, Flis- (od 17. Brecl 6,5), Ajhmajer 6, Zabukovnik 5,5 (od 55. Majevskij 6), Kouter 6 (od 78. Matić-), Svetlin 5,5 (od 55. Janjičić 6), Božić 5,5 (od 46. Nene 6), Ikwuemesi 6, Bajde 6. Trener: Roman Piličuk. Rumeni kartoni: Ovsenek, Tolić; Zec; rdeč karton: Ovsenek (54, 2xR.).

Roman Piličuk je hitro opravil z menjavami, vendar brez uspeha. Koprivec je bil razpoložen, poskusa rezervista Bajdeta in Neneja pa je zaustavila vratnica. V napad je priskočil tudi gostujoči vratar Rozman, a izid se vseeno ni več spremenil.


Najbolj brano