Vrh se je obdržal na vrhu

Člani AMD Šentvid pri Stični so na progi Cukarca pripravili zadnjo dirko odprtega državnega prvenstva Slovenije v motokrosu, na kateri smo dobili tudi vse državne prvake po posameznih razredih za leto 2022.

Miha Vrh je zmagal tudi na zadnji dirki državnega prvenstva.  Foto: Goran Krošelj/AMZS
Miha Vrh je zmagal tudi na zadnji dirki državnega prvenstva.  Foto: Goran Krošelj/AMZS

ŠENTVID PRI STIČNI > Manjkal je sicer svetovni prvak v razredu MXGP Tim Gajser, a je bila konkurenca v najmočnejših kategorijah MX2 in MX Open vseeno odmevna. Dirke razreda MX Open se je tako udeležil tudi Jan Pancar, domačin, ki je letos v skupnem seštevku svetovnega prvenstva razreda MX2 z lastnim moštvom osvojil enajsto mesto, kar je dosežek, ki ga ne gre odmisliti. Peter Irt (AMD Irt brothers) si je že pred zadnjo preizkušnjo sezone zagotovil naslov državnega prvaka, vseeno pa se je želel na zadnji dirki v karieri dostojno posloviti od tekmovalnega motokrosa.

Irt je dirko odprl zelo dobro, nato pa ga je Pancar kmalu prehitel in suvereno obdržal vodstvo do konca vožnje. Tretje mesto v prvi vožnji je pripadlo Mihi Bubniču (Društvo ACJ sport). Popolnoma enak vrstni red je bil nato tudi v drugi vožnji. V skupnem seštevku je bil ob prvaku Irtu drugi Pancar, tretji pa Bubnič, ki pa ni bil edini Primorec na odru za zmagovalce na zadnji dirki oziroma v skupnem seštevku državnega prvenstva.

V razredu MX85 je bilo pred dirko v Dolini pod Kalom še vse odprto. V vlogi branilca prvega mesta je bil Miha Vrh (MX Bistrc). Prvi zasledovalec Lukas Osek (Motocross ski Gajser team) pa je zaostajal nadomestljivih deset točk. Vrh je dobro začel prvo vožnjo in prevzel vodstvo. Osek mu je nekaj krogov uspel slediti, nato pa je popustil in je v cilj pripeljal na drugem mestu s 26 sekundami zaostanka. Tretji je bil Rok Plestenjak (RP moto, motokros klub). Popolnoma enako je bilo nato tudi v drugi vožnji, kar je pomenilo tudi identičen vrstni red na odru za zmagovalce. Vrh je tako potrdil, da je letos zasluženo državni prvak v tej kategoriji, skupno drugo mesto skupno v državnem prvenstvu je zasedel Osek, tretje pa Gal Geršak (AMD Vurberk).

V kategoriji MX65 Alex Novak (AMD Brežice) tudi na zadnji dirki ni imel hude konkurence med tekmeci. V ozadju je bilo bolj napeto. Med zasledovalci je največ iztržil Taj Golež (TRK Tajfun šport). V cilj je pripeljal drugi, tretje mesto pa si je priboril Tai Vidović (AMTK Koper). V drugi vožnji je malo bolje začel Golež in nekaj časa vodil, vendar ga je Novak hitro prehitel ter do konca vožnje ni dovolil presenečenja. Vidović je enako kot v prvi tudi v drugi vožnji ciljno črto prečkal na tretjem mestu. Na zmagovalnem odru so tako stali prvi Novak, drugi Golež in tretji Vidović. Državni prvak za leto 2022 v kategoriji MX65 je postal Novak, drugi je bil Vidović tretji pa Golež.


Najbolj brano