Vratnica odnesla zmago

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je drevi igrala z Italijo 2:2. Primorec Nejc Hozjan je zadel za 2:1, naši zahodni sosedje pa so se z golom Alexa Merlima in s pomočjo sreče v zadnjih sekundah tekme, ko je vratar Nejc Berzelak zadel vratnico, rešili.

 Primorec Kristjan Čujec (št. 5) se je iz reprezentančnega pokoja čvrsto vrnil v boj z Italijani. Foto: STA
Primorec Kristjan Čujec (št. 5) se je iz reprezentančnega pokoja čvrsto vrnil v boj z Italijani. Foto: STA

GRONINGEN > Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je na evropskem prvenstvu na Nizozemskem v skupini B še drugič remizirala in ostaja neporažena. Med ključnimi možmi na igrišču sta bila strelec drugega zadetka, tolminski član Napolija Nejc Hozjan, in marljivi podajalec, član slovenskega prvaka Dobovca, Kristjan Čujec iz Poljubinja.

Začetek je bil za Slovence šokanten. Že v prvi minuti je žogo prestregel Douglas Nicolodi in po desnem krilu stekel proti golu. Hozjan je pri pokrivanju zamudil, Nicolodi pa je ugnal slovenskega vratarja Nejca Berzelaka.

Slovenski selektor Tomislav Horvat je učinkovito odgovoril na hitro italijansko igro. Stalno je rotiral devet nogometašev. Zamujanja pri pokrivanju skoraj ni bilo več in slovenska reprezentanca je prevzela pobudo. V deseti minuti so naši fantje izenačili. Žiga Čeh je po izvajanju avta močno udaril po žogi. Prvi zvezdnik Italije, član evropskega prvaka Sportinga Alex Merlim, jo je skušal zaustaviti, a je žogo le preusmeril v lastno mrežo. Italijanskega vratarja Lorenza Pietrangela sta ogrela še nekdanji član tolminskega Puntarja Denis Totošković in Hozjan.

V drugem polčasu so Italijani silovito pritisnili, a so slovenski malonogometaši večino napadov ustavili že na sredini igrišča, zatem pa je bila nevarnejša Slovenija. Po strelu Totoškovića se je v 26. minuti tresla vratnica, za tem pa je dlani italijanskega vratarja ogrel še Čujec. V 29. minuti je Hozjan prestregel podajo nasprotnika, nato je prehitel Merlima in ukanil še italijanskega vratarja za 2:1. Osem minut pred koncem tekme je Merlim s prostim strelom za izenačenje potrdil individualno kakovost. V končnici tekme je tretji slovenski gol visel v zraku. V zadnji minuti je Italijane pred Čujcem najprej rešil vratar, nato pa jim je pomagala še sreča. Po uspešni obrambi je vratar slovenske reprezentance Nejc Berzelak s strelom čez celo igrišče vsega dve sekundi pred koncem tekme zadel vratnico.

Še neporaženi Slovenci imajo tako še vedno dobro popotnico za uvrstitev v četrtfinale. Zadnja ovira na tej poti bodo v petek Finci, ki so uvodoma z Italijani remizirali s 3:3.


Najbolj brano