Vodišek tretji pred zadnjim dnevom SP

Koprčan Toni Vodišek je po četrtem dnevu svetovnega prvenstva v olimpijskem jadralnem razredu formula kite, ki se končuje v morju pred Torregrando na Sardiniji, z osmega napredoval na tretje mesto. Zbral je 25 točk. Njegova sestra Marina Vodišek je skupno 34. (143 točk) ter deveta v srebrni skupini.

Toni Vodišek Foto: STA
Toni Vodišek Foto: STA

CAGLIARI > Toni Vodišek je že v petek nanizal dober dan, bil je šesti in nato dvakrat drugi v posameznih regatah. Skupno je s tem pridobil eno mesto, v današnjih prvih finalnih regatah pa je tretji s svetovne lestvice tega olimpijskega razreda nastopil najbolje.

V uvodnih dveh plovih je zmagal, po šestem mestu pa je v naslednjem plovu znova ugnal vse tekmece in se tako povsem približal najboljšima.

Vodstvo je s 16 točkami prevzel Francoz Theo de Ramecourt in na drugo mesto potisnil pred tem vodilnega rojaka Axela Mazello, ki ima 21 točk.

Theo de Ramecourt je bil na prejšnjem SP leta 2019 četrti, na letošnjem odprtem evropskem prvenstvu v Montpellierju pa je branil naslov in končal na 10. mestu. Naslov prvaka stare celine je osvojil Mazella. Vodišek je bil v evropski konkurenci sedmi, mesto nižje pa v odprti, v kateri je presenetljivo zmagal Maximilian Maeder iz Singapurja.


Najbolj brano