Vlhova končala sodelovanje z Magonijem

Slovaška alpska smučarka in nosilka velikega kristalnega globusa v sezoni 2020/21, Petra Vlhova, je končala sodelovanje z italijanskim trenerjem Liviom Magonijem, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Petra Vlhova Foto: Sta
Petra Vlhova Foto: Sta

BRATISLAVA > Livio Magoni je bil pred leti tudi trener Slovenke Tine Maze, nekateri pa namigujejo, da se je Magoni že dogovoril za sodelovanje s Švicarko Laro Gut-Behrami.

Po poročanju nekaterih medijev se je Petra Vlhova leto dni pred zimskimi olimpijskimi igrami v Pekingu odločila za ločitev od Magonija zaradi njegovih neprimernih besed za italijanske medije, kjer jo je označil za trmasto in svojeglavo.

“V petih letih skupnega dela sem se od Livia veliko naučila. Ko se ena vrata zaprejo, se odpre tisoč drugih,” je v zvezi s tem na Instagramu med drugim zapisala 25-letna Slovakinja, ki je doslej dosegla 20 zmag na tekmah za svetovni pokal, od tega 12 v slalomu, pet v veleslalomu in tri v paralelnem slalomu.

Magoni je dejal, da je Vlhova narobe razumela njegove besede in da sta se v minulih petih letih skupnega sodelovanja “povzpela na ledeno goro, ki se je zdela neosvojljiva”.


Najbolj brano