Veliko plesa in rokometa

V petek so počastili najboljše ajdovske športnike, ki so se s svojimi dosežki in nastopi izkazali v letu 2017. Priznanje za življenjsko delo je prejel rokometni zanesenjak Anton Vidmar.

Dobitniki bronastih priznanj na prireditvi Športnik Ajdovščine. Foto: Robert Ferjančič
Dobitniki bronastih priznanj na prireditvi Športnik Ajdovščine. Foto: Robert Ferjančič

Dogajanje v Dvorani prve slovenske vlade je minilo v revialnem in sproščenem slogu tovrstnih prireditev. Kopico nagrajencev iz različnih športnih panog in zbrane goste je poleg ajdovskega župana Tadeja Beočanina nagovoril tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec. Oba sta bila v vlogi podeljevalcev zlatih priznanj Športne zveze Ajdovščina za dosežene rezultate v preteklem letu. V ženski konkurenci jo je prejela Nina Ukmar. Članica plesnega kluba ADC okreva po smučarski poškodbi, pred katero je med ostalimi izstopajočimi dosežki osvojila prvo mesto na evropskem prvenstvu hip hop solo med članicami. Tudi sicer so njeni plesni kolegi prejeli precej posamičnih priznanj. Še eno zlato pa je plesnemu klubu ADC pripadlo za tretje mesto na evropskem prvenstvu hip hop formacije med člani.

Rokometašice Mlinotesta so si zlato priznanje prislužile z uvrstitvijo v osmino finala evropskega pokala challenge, četrtim mestom v državnem prvenstvu in tretjim mestom v pokalu Slovenije. Tudi dobitnik osrednje nagrade Športnika Ajdovščine za življenjsko delo je neločljivo povezan z rokometom, posebej z ženskim. Prejel jo je 72-letni Anton Vidmar, ki velja za enega od rokometnih pionirjev v Vipavski dolini, pri čemer je imel kot trener, organizator in pobudnik pomembno vlogo v rezultatskem, razvojnem in infrastrukturnem pomenu te panoge. Poseben poudarek pa so na prireditvi dali dvojni karieri. Projekt, v katerega bo v naslednjih dveh letih vpeta tudi Športna zveza Ajdovščina, želi športnikom po zaključku aktivne poti omogočiti čim (b)lažji prehod v sledeče delovne in na sploh življenjske izzive. ASO


Najbolj brano